Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Betegségeink és gyógyításuk vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Betegségeink és gyógyításuk vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Betegségeink és gyógyításuk vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Betegségeink és gyógyításuk vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kényeztető sárgabarack.
Egy varázslatos gyümölcs,amely nemcsak egészséges,de elősegíti a barnulásunkat,formálja az alakunkat,csodát tesz a bőrünkkel,hajunkkal,fiatalít,és széppé varázsol bennünket.
Miért egészséges?
A sárgabarack az egészségmegőrzésben is szerepet játszhat.Tápanyagai csökkentik a szív-és érrendszeri,valamint a daganatos megbetegedések kockázatát.Növeli a sejtek élettartamát és energiáját,erősíti az immunrendszert.Nagyon jó vírusölő,felveszi a harcot a bakteriális fertőzésekkel,és a megelőzésükben is segít.Hozzájárul a csontok egészséges fejlődéséhez és ép szerkezetének megtartásához.Méregtelenít,és csökkenti a légúti panaszokat.Fokozza a vérképzést,mérsékli az asztmás panaszokat.
A legjobb őszi zsírégetők.
Nemcsak nyáron dúskálunk zöldségekben és gyümölcsökben,hanem ősszel is.
Könnyed gránátalma.Ha fogyni szeretne akkor ne csak a gránátalma levét igyuk,hanem egészben együk meg ínycsiklandó magjait.Ugyanis ezek nemcsak értékes tápanyagokat tartalmaznak,hanem rostokban gazdagok,emiatt javítják az emésztést,és fokozzák az anyagcsere-és zsírégető folyamatok beindítását.Arról nem is beszélve,hogy nagyon alacsony a kalóriatartalmuk.De a gyümölcsnek magas C-és K-vitamin-tartalma is,sok benne a folsav és a kálium,amelyek mind segítenek abba,hogy mielőbb megszabaduljunk a felesleges kilóktól.
|
|
Mi legyen a használt sütőolajjal?
Veszélyes háztartási hulladékok.
Régen rendszeresen újrahasznosították az olajat a háziasszonyok,a mosószappant pedig az egyik legjobb tisztítószerként ismerték.Ma azonban már keveseknek van idejük,lehetőségük ezzel foglalkozni,így igen gyakran a lefolyóba kerül a további sütésre-főzésre alkalmatlan étolaj.Pedig a használt olaj nemcsak a csatornát,hanem a környezetet is károsítja.A zsiradék lerakódik a lefolyóba;a csótányoknak,más bogaraknak kedvezve.Másrészt a talajba kerülve elzárja az élő szervezetektől az oxigént.A túlhevülés miatt a használt étolaj rákkeltő anyagokat tartalmazhat.Érthető hát,miért veszélyes háztartási hulladék az olaj!Ám csak egy azok közül,ami otthonunkban megtalálható.
Szájápolás, helyes fogmosás
7 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Kalcium ( CA )
Szinte nincs olyan szervünk,amelynek ne lenne szüksége kalciumra.
A csontjainkban rejtegetjük:Szervezetünkben a leggyakoribb ásványi anyag a kalcium.Legnagyobb része a csontjainkban és a fogainkban raktározódik el,de a vérünkben is található,amely így végigfut az egész testünkben.Gyerekkorunkban épülnek a csontjaink,míg időskorunkban a csontritkulás a jellemző.Harmincéves korunkban érjük el a lehető legnagyobb csonttömeget.Az ezt követő időszakban különösen fontos,hogy elég kalciumot vigyünk be.Együnk sok tejterméket,mákot,szezámmagot,gombát,tojássárgáját,szardíniát.
7 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Dinnyés álomdiéta.
Csíkos,zöld,sárga,mézes-a dinnyével nem lehet betelni,,mert nem csak nagyon finom az íze,hűsít,hanem még laktat is,és segíti a fogyókúrát.
A dinnyének nemcsak a cukor-,hanem a kalóriatartalma is elhanyagolható.Vagyis bátran degeszre ehetjük magunkat belőle,akkor sem kell félnünk attól,hogy emiatt elrontottuk a diétánkat.Ugyanis 1 csésze görögdinnyében mindössze 46,a mézdinnyében 64,míg a sárgadinnyében 60 kalória van.Pontosan azért népszerűek a különböző dinnyediéták,mivel könnyen betarthatóak és változatosak is.
Apró parazita nagy bajt csinál!
Egy szabad szemmel nem látható alattomos élőlény okozhatja a kellemetlen tüneteket.A giardia a vezetékes ivóvízben is megél,és a klór sem pusztítja el.
Mi a giardiosis?
Fertőző betegség,amelyet az egész világon a leggyakoribb bélparazita okoz:a giardia.Több fajta van,amelyek a legkülönbözőbb gerinces állatokat képesek megfertőzni.
Az emberben előforduló faját Giardia lambliának nevezik.
,,A betegség úgy jön létre,hogy a giardia osztódással gyorsan elszaporodik,és elárasztja az egész vékonybelet.Szívókorongjával a bél nyálkahártyájához tapad,és károsítja a bélfalat.Gyulladásos reakciót idéz elő,amely kellemetlen,fájdalmas tünetekkel jár.Ez a körte formájú parányi lény 8 ostorának csapkodásával képes mozogni.A vékonybél alsó részéhez érve ostorait elveszíti,betokosodik,formája lekerekedik.Ezt az állapotot cisztának nevezzük.A ciszták a széklettel a szabadba kerülnek,és hosszú ideig fertőzőképesek maradnak.Elsősorban a víz és az élelmiszerek elfogyasztása révén,a szájon át ismét a belekbe juthat,és az egész folyamat kezdődik elölről.
7 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Munkahelyi étkezés
Sokféle módja van a munkahelyi étkezésnek, és mivel nem otthon vagyunk, talán lazábban állunk hozzá az élelmiszer-biztonsági és higiéniai kérdésekhez is. Ezért bemutatjuk a hibázási lehetőségeket, és ötleteket adunk a biztonságos munkahelyi étkezéshez.
Mit is eszünk a munkahelyen, ha nem otthon reggelizünk?
Hozunk otthonról szendvicset, gyümölcsöt, veszünk péksüteményt, kávét, joghurtot és egyebeket, vagy beszerezzük ugyanezeket a büféből, boltból.
Táplálkozás az évszakok szerint.
A tudatos vásárlási szokások kialakításával étkezési szokásainkat is tudatosabbá tehetjük,ha átgondoljuk,hogyan,melyik évszakban mit miért eszünk,és hol vásároljuk meg.
A globális kereskedelem egyik következménye,hogy ma már minden évszakban szinte mindenféle termény,élelmiszer kapható a hazai üzletekben.
Ha nem is mindenhol,de kis utánajárással beszerezhetjük a tőlünk távoli kontinenseken termő zöldséget,gyümölcsöt,akár húsféleségeket is.A magyar vásárlók közül azonban egyre többen választják a helyi termelők áruit.
Aki a csirkehúst szereti.
Figyeljen oda az elkészítésére!A csirkehús kedvelt,könnyű húsféle,de főzéskor,sütéskor különösen ajánlatos néhány alapvető élelmiszer-biztonsági szabály betartása.
A háziasszonyok körében már abban is megoszlanak a vélemények,hogy kell-e,szabad-e főzés-sütés előtt megmosni a csirkehúst,vagy általában bármilyen húsféleséget.
A nyers csirkehúson a szemmel látható-és mosással eltávolítható-szennyeződések ( bélsár,csomagoló anyag maradék,sár,el nem távolított toll ) mellett,gyakran előfordulhat egészségre ártalmas baktérium,akár szalmonella is.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu