Betegségeink: Krumpli;az ezerarcú köret.

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 221 fő
  • Képek - 210 db
  • Videók - 379 db
  • Blogbejegyzések - 1101 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 46 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 221 fő
  • Képek - 210 db
  • Videók - 379 db
  • Blogbejegyzések - 1101 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 46 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 221 fő
  • Képek - 210 db
  • Videók - 379 db
  • Blogbejegyzések - 1101 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 46 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 221 fő
  • Képek - 210 db
  • Videók - 379 db
  • Blogbejegyzések - 1101 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 46 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 Krumpli;az ezerarcú köret.


A burgonyát méltatlanul igyekszünk száműzni az étrendünkből,pedig áldásos hatása felbecsülhetetlen.
A hasunk is szereti.
Nem véletlen,hogy ha hasmenésünk van,vagy rossz a gyomrunk,akkor az orvosunk a főtt burgonya-diétát javasolja.Emésztési zavarokra,gyomor-és bélbajukra kitűnő étel.A sótlan vagy mérsékelten sós főtt krumpli közömbösíti a túl sok gyomorsavat,így enyhíti a gyomorhurut,a gyomor fekély és a bélgyulladás tüneteit.Ha refluxban szenvedünk,akkor érdemes sok krumplit enni,mert a benne található nagy mennyiségű keményítő miatt lassan bomlik le,ezzel leköti a gyomorsavat.
Igyunk meg naponta 1 dl krumplilevet,legalább egy hétig.Ehhez a megmosott krumplit gyümölcscentrifugába tesszük.Más zöldségfélével is kipótolhatjuk,így az íze is finomabb lesz.

                                          Tudta?

A burgonyában található nagy mennyiségű C-vitamint megvédi a héj,akadályozza annak elbomlását,ezért tároláskor télen csak lassan csökken a vitamintartalma,és ezért érdemes héjastul megfőzni.Az újkrumpli fontos C-vitamin-forrás.

Méregpusztító.
A krumpli szerves keményítőtartalma kitűnően párosul a benne levő sok ásvánnyal.Megtisztítja testünket a nehézfémektől és más mérgektől.Évente egyszer-kétszer mindannyiunknak érdemes lenne tisztítókúrát tartani,főként,ha nagy városban élünk.Ehhez 3 napig,naponta háromszor igyunk meg 1 pohár zöldséglevet,amelynek legalább a fele krumpli legyen.
Külsőleg is hasznos!
A nyers reszelt krumplit használhatjuk a gyulladt sebekre,sérülésekre vagy ütés következtében megdagadt testrészünkre.Sikeresen alkalmazhatjuk reumára,köszvényre is.Ehhez használhatunk félbevágott,megmosott krumplit,vagy készíthetünk borogatást is:Krumpli lébe áztassunk gézlapot,ezt tegyük a sebre,majd kössük be,és hagyjuk rajta addig,amíg meg nem szárad a borogatás.Ismételjük az eljárást amíg a seb összehúzódik.

                                    Tudta?

A krumpli a kímélő étrend alapja,nem véletlen,hogy almával és répával a csecsemők első étele.


                                    Mit gyógyít?

- Epekőhajtó.
Alaposan mossuk meg a krumplit,hámozzuk meg,és csak a héját 1 órán át lassan forralva főzzük.Amikor kihűlt,a levét öntsük le,és naponta kétszer-háromszor igyunk meg 1 fél pohárral belőle.
- Rovarcsípésre.
A megmosott krumplit elvágjuk,és a levével bekenjük a csípés helyét.Borogatást is tehetünk a súlyosabb csípésre.
- Fáradt szemek.
A nyers burgonyaszeletek nedve lágyítja,tisztítja a bőrt.Reszeléke enyhíti a szem körüli duzzanatokat,de kezelhetünk vele pattanásokat is.
- A csontok jótevője.
A krumpli számos összetevője,mint a foszfor,a kalcium,a magnézium,a cink különösen fontos a csontjaink számára.Nemcsak erősíti azokat,de segíti az ízületek körül található kollagén termelődését is.
- Úszógumi ellen.
Az elhízás egyik okozója lehet a rossz anyagcsere,ezért az emésztést segítő rostoknak fontos szerepe van az ideális testsúly megőrzésében vagy elérésében.A krumpliban lévő rostok biztosítják a teltségérzetet,csökkentve ezzel az étvágyunkat.

                               Tipp.

A középkorban népbetegség volt Európában a skorbut,amelynek végül a burgonyafogyasztás elterjedése tudott megálljt parancsolni.

                  Krumpli-ABC.

A- 9-12 % a keményítőtartalma,kemény húsú,szemcsés állagú,nem szétfőző fajták.Használhatjuk saláták és rakott krumpli készítéséhez.
B- 13-17 % a keményítőtartalma,nem szétfőző fajták.Levesekhez,főzelékekhez kiváló választás.
C - 18-22 % a keményítőtartalma,lisztes húsú,szétfőző fajták.Legjobb a krumplipüré,gombóc,nudli,gnocchi,hasábburgonya,,csipsz,,krumplilángos vagy héjában sült burgonya készítéséhez.

Forrás: Meglepetés 2015.December 10.    XX. évfolyam,50.szám





KRUMPLIS - RECEPTEK
http://www.mindmegette.hu/kategoria/jelleg/krumplis/

Címkék: egészség.

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

szilasi ilona 4 napja új blogbejegyzést írt: Jelez a test,ha baj van.

szilasi ilona 5 napja új blogbejegyzést írt: OTP: Adathalászok küldenek levelet

szilasi ilona 1 hete új blogbejegyzést írt: Mindent az inkontinenciáról

szilasi ilona 2 hete új blogbejegyzést írt: 12 hét tipp.

szilasi ilona 3 hete új blogbejegyzést írt: Új zöldségekkel könnyebben megy.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu