Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Betegségeink és gyógyításuk vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Betegségeink és gyógyításuk vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Betegségeink és gyógyításuk vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Betegségeink és gyógyításuk vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
tisztelt Fórumozók !
én a saját magam termesztette gyógyhatású növények fogyasztásának vagyok a híve.
Ez lényegesen olcsóbb mint a vásárolt fitokészítmények.
A tél beálltával a vizitormára hívom fel a figyelmet.
Télen is friss vitaminforrás,tartása egyszerű,ha betartunk néhány hidrofób szabályt.
Vizitorma - gyógynövény
A vizitorma, főleg vizenyős területeken él, de a több mint száz fajtája közül számos megtalálható a kertekben is, ez a zsázsa.
A vizitorma túlságosan értékes gyógynövény, ahhoz hogy kihagyjuk, s ma
már bevonult a konyhába is. Salátákhoz használjuk leveleit és zsenge
hajtásait. A zsázsa az a növény, amelyik megérdemli a helyet a
kertünkben.
Tápértéke:
Rendkívül magas a kalcium tartalma, az A vitamin tartalma stb. Ha
hozzájutunk vagy megvan a kertünkben, jó ha tudjuk, mire is
használhatjuk fel, gyógyítás szempontjából. Ha rászokunk arra, hogy
zöldséglét fogyasztunk naponta jó ha hozzáadjuk italunkhoz egy keveset a
leveléből.
Gyógyhatása:
A zsázsa folyékony kén. Rengeteg az A vitamin benne, kitűnő szer a
legmegátalkodottabb gyulladásokkal szemben is, amihez alaposan
hozzásegíti magas antibiotikum tartalma.
Tüdőbetegség ,TBC, tüdőgyulladás, tüdőtisztító:
A zsázsának rendkívül magas az antibiotikum tartalma. Ennek köszönhető,
valamint a magas A vitamin tartalmának, hogy a legjobb gyógyszer a
gyulladásokra. Ha figyelembe vesszük azt, hogy milyen magas a szerves
kén tartalma, nem kell azon csodálkoznunk, hogy még a tbc-t is képes
kigyógyítani ez a zöldség-lé. Megtisztítja továbbá a tüdő hörgőit és a
többi légutakat. Keverhetjük más zöldség lével, és ne feledjük azt, hogy
a mennyiség emelésével nem biztos, hogy jót teszünk a gyógyulásunknak.
Érrendszeri betegségek:
Az érrendszeri betegségek a helytelen táplálkozás következményeként
alakulnak ki. A véredények falai elveszítik rugalmasságukat a lerakodás
következtében. A kapilláris erek eldugulnak az agyban, a szemben és a
vesékben. Emelkedik a vérnyomás. Rosszabbodik a helyzet a szív környékén
is. A zsázsa- lével más zöldség-lé keverésével hozzájárulhatunk ahhoz,
hogy csökkenjen a vérnyomást, tisztítsuk a vért és véredényeket. Nemcsak
az érelmeszesedést gyógyíthatjuk, de más érrendszeri betegségeket is.
Rákbetegség:
Azok a zöldségfélék, amelyek sok ként tartalmaznak, természetileg
rákellenes gyógyítást végeznek a szervezetünkben. Ezt a cysteine és
methionine kén aminó savak teszik lehetővé, mert, létfontosságúak a test
számára. Ezeket az aminosavakat a test nem tudja előállítani, a kén
tartalmú ételeinkből jutunk hozzájuk. Mivel testünk minden sejtje
tartalmaz ként, a nem elégséges ellátás következtében válhatnak
sebezhetővé az oxigén szabadgyökök számára a sejtek. A test védelméhez
hozzájárulnak az A, C és E vitaminok is, amelyek szintén megtalálhatók a
zsázsában, illetve közeli rokonában, a vizitormában.
Alacsony vérnyomás
Kevés élelem hat az alacsony vérnyomásra, a zöld leveles zöldségfélék
között találunk néhányat, amiben van elegendő cukor is és elég sót is
tartalmaz, hogy a magas vérnyomást csökkentse, az alacsonyt pedig
fölemelje legalább az elfogadható határig. A zsázsa is ilyen zöldségünk,
különösen nyári melegben ajánlatos figyelembe venni ezt a
tulajdonságát.
Tisztítja és erősíti a vért:
A tavaszi nagytakarításból a zsázsa is alaposan kiveheti a részét. A
többi legkorábbi növényekkel, így salátalével, spenót lével, valamint a
gyermekláncfű levele összegyűjtése után a kicentrifugázott lé
megszabadítja a vért az összes salaktól és lendületet ad az egész
szervezet megújulásának. Ezeket a friss leveleket mindennapi salátánknak
is elfogadhatjuk, hogy frissen tartsa a vért, amíg a többi zöldségféle
fogyasztására rá nem térhetünk.
Aranyér:
Aranyér bántalmakra, de különösen a vérzés csillapítására használjunk
zsázsalét, fehérrépa és spenót zöldje kicentrifugázott levével. A bennük
levő nagy kalcium tartalom, vas és vitamin tartalom mind a gyógyulást
szolgálja.
Belső elválasztású mirigyek:
A vizitorma hatalmas mennyiségű ként tartalmaz, valamint annyi jódot,
hogy a két elem keveréke kitűnő támogatást nyújtson a belső elválasztású
mirigyek működéséhez. Ha valakinek baja van a pajzsmirigy működésével,
legjobb ha egy időre kúraszerűen fogyasztja a vizitorma levelének levét,
más zöldség-lé társaságában.
Emésztő rendszer, epe és máj, tisztítja a beleket:
Ha az étkezéssel fogyasztunk zsázsalét, könnyebb lesz az emésztésünk,
mert elősegíti a gyomor és a belek munkáját ehhez K vitamin tartalma is
hozzásegíti, amely négy féle fehérje megemésztésében nyújt segítséget.
Hat továbbá a máj működésére és az epekiválasztásra. Közvetetten hat a
koleszterin csökkentésére is, valamint megtisztítja a beleket a
jelenlevő nemkívánatos baktériumoktól, bélférgektől.
Asztma, allergia, tüsszögés:
A zsázsában minden megvan ahhoz, hogy megtisztítsa a vért, az egész
szervezetet, természetes antibiotikumot is tartalmaz. Ez a folyamat
lehetővé teszi, hogy megszabaduljunk allergikus rohamainktól,
tüsszögéstől és köhögéstől. A vitamin tartalmának köszönhetjük többek
között, hogy az asztmatikus rohamok csökkentéséhez is lényegesen
hozzájárul.
Fájdalmas vizelés, kőképzés megelőzése:
A fájdalmas vizelésnek több oka lehet. Homok és kőképződés a vesékben
megelőzhető, ha zsázsa vagy vizitorma levét összekeverjük fehér répa
levével. Ezzel a lével ugyancsak gyógyítható a fájdalmas vizelés, a
húgyutak baktériumos fertőzése is, ami általában nemi betegségekkel jár.
Immunrendszer:
Ha néha egy-két zsázsa levelet teszünk a csokorba, gyűjtő utunk során a
kertben, hogy elkészítsük a napi zöld italunkat, csupán ezzel a
mozdulatunkkal meg tudjuk előzni a szokásos vírusos vagy
baktérium-támadás következtében kialakuló meghűlést. Ezt azzal érjük el,
hogy fokozatosan ellenállóvá tesszük szervezetünket, azaz éberen
tartjuk immunrendszerünket a zsázsa-lével, mely rengeteg természetes
antibiotikumot tartalmaz.
Elkészítési mód:
A zsázsa és a vizitorma leveleit használjuk fel gyógyulásokra vagy
egészségünk megtartása érdekében. Ha kúraszerűen fogyasztjuk,
keverhetjük fehérrépával, tormával vagy más zöldégfélével. Vigyázzunk,
mikor mely zöldségfélét használhatjuk. Erőset nem fogyaszthat az, aki
valamilyen belső gyulladásban szenved. A betegség megelőzéseként naponta
fogyaszthatunk zsázsa levelet a salátánkhoz vagy a zöld italunk
összetételében. Centrifugázzuk a zöldet, vagy lemezvágóban pépesítjük,
az ízlésünkre van bízva. A zsázsát is használhatjuk a többi
zöldségfélével forró vajban megfuttatva fehérje, vagy keményítő étel
mellé.
Megjegyzés : A vizitiormát gyakran keverik össze a kerti zsázsával,ezért inkább vizitormának hívjuk.
Üdvözlettel :
Péter
|
|
Gulybán Barnabásné 4 napja új blogbejegyzést írt: Gyógyítsd meg magad!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
a pajzsmirigy betegségei - túlműködés