Betegségeink: Miért érdemes joghurtot fogyasztani?

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 224 fő
  • Képek - 215 db
  • Videók - 412 db
  • Blogbejegyzések - 1229 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 68 db

Üdvözlettel,

Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 224 fő
  • Képek - 215 db
  • Videók - 412 db
  • Blogbejegyzések - 1229 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 68 db

Üdvözlettel,

Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 224 fő
  • Képek - 215 db
  • Videók - 412 db
  • Blogbejegyzések - 1229 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 68 db

Üdvözlettel,

Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 224 fő
  • Képek - 215 db
  • Videók - 412 db
  • Blogbejegyzések - 1229 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 68 db

Üdvözlettel,

Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Miért érdemes joghurtot fogyasztani?

A joghurt nem mai találmány,  már évezredekkel ezelőtt fogyasztották a Közel-Keleten. Ázsiában, Oroszországban és Kelet-Európában az étkezés szerves részét képezte.

Az egészségre gyakorolt jótékony hatását azonban csak a 20. században fedezték fel. Az 1950-60-as években ugrásszerűen megnőtt a fogyasztása, ekkor terjedt el igazán ez a tejtermék. Nem is csoda, hiszen amellett, hogy egészséges az emberi szervezet számára, kiváló alapanyag különféle sütemények, torták és salátaöntetek elkészítéséhez.

 

A joghurt rendszeres fogyasztásával megőrizhetjük emésztőrendszerünk megfelelő működését és egyensúlyát a benne található élő baktériumok segítségével. Sőt, egyes kutatások szerint életünk meghosszabbításához is hozzájárul. Jótékony hatással van az immunrendszerre és a legújabb kutatások szerint a rákmegelőzésben is nagy szerepet játszik. Fogyasztása ugyanis növeli azoknak a sejteknek a védekező képességét, amelyek óvják a vírusok, gombák és paraziták ellen a szervezetet. Nőknél pedig gyógyíthatja és megelőzheti a hüvelyi fertőzéseket. További előnye, hogy tartalmazza szinte az összes olyan tápanyagot, amire szervezetünknek szüksége van. Ezenkívül remek energiaforrás. Magas káliumtartalma jó hatással van a vérnyomásra, kalciumtartalmát pedig nagyon jól hasznosítja a szervezet. Ez utóbbi ásványi anyag a csontok felépítéséhez szükséges.

 

Laktoferrint is tartalmaz, ami egy vasmegkötő fehérje, ami segíti a csontok erősítéséért felelő sejtek növekedését és aktivitását. Egyúttal csökkenti azoknak a sejteknek a mennyiségét, amik a csontok állapotának romlását okozzák. A joghurtban megtalálható még a tejsavbaktériumok által termelt B-vitaminok, nikotinsav, folsav és biotin. Tejcukortartalma pedig segíti az érfalak regenerálódását, megakadályozza az érelmeszesedést és így csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. A joghurt kitűnő étel fogyókúrázók számára, hiszen a benne található tápanyagok, mint a zsír, fehérje, tejcukor, vitaminok, bioaktív anyagok, könnyen felszívódó, jól emészthető formában vannak jelen. Friss kutatások szerint napi egy pohár joghurt elfogyasztása 25%-kal csökkenti a megfázás esélyét. Napi 100 g pedig csökkenti a rossz, LDL-koleszterin szintjét és növeli a jó, HDL-ét.

Ennyi jótékony hatás mellett mindenképpen érdemes beiktatni étrendünkbe ezt az értékes tejterméket, ha eddig még nem tettük volna. A hagyományos, natúr változat mellett különböző gyümölcsös ízesítésű fajtáit is megtalálhatjuk az élelmiszerüzletek polcain. A végére pedig egy jó tanács: vásárláskor mindig a jó minőségű joghurtokat keressük, amik élő baktériumokat tartalmaznak.

Izsák Adrienn

Nincs ötlete mit főzzön ebédre vagy vacsorára?  Mi most megajándékozzuk önt 5 remek  és egészséges fogyókúrás recepttel! >>>>

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

schrancz Erika üzente 11 éve

Igazat kell adnom Gyulának. Igazi joghurt már aligha van. A Bio joghurtot mindennapi fogyasztásra az ára miatt nem lehet megvenni.
Ha joghurtot fogyasztunk, inkább a natur joghurtot vegyük. Az aromával izesített
joghurtok nem is láttak tehenet.
Én is hallottam a fürészporral aromásított joghurtról, az eper aromáját ausztráliában élő fafajta kérgéből nyerik.

Válasz

Egyed Józsefné üzente 11 éve

Én már többször próbáltam élőflórásnak írt joghurtot házi tehéntejjel vegyítve alvasztani meleg helyen, de legjobb esetben sima aludttej lett belőle, máskor meg 1 nap alatt ehetetlenné vált, mert keserű lett. Margó

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Az biztos hogy az IGAZI joghurt jó az emberi szervezetnek. És az élvezeti értéke is megfelelő. Csak az a kérdés, van e igazi, és melyik az. Mert attól hogy finom, még nem biztos hogy a beltartalma is megfelelő. Ez a baj. Melyiket vegyük, és melyiket ne. Ez viszont már a reklám helye.
Ugyanis keringtek itt a neten fűrészporos joghurtról cikkek. Meg egyebek.
Hát ezt kellene meg oldani.
Végül még egy gondom van. A tehén állomány szinte meg is szűnt. Viszont a választék és mennyiség növekedett. Honnan? Dolgozik a kémia?
Ezen gondolkozzunk el.
Jó egészséget kívánok mindenkinek.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu