Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Betegségeink és gyógyításuk vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Betegségeink és gyógyításuk vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Betegségeink és gyógyításuk vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Betegségeink és gyógyításuk vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Elérhető az Avemar új, továbbfejlesztett változata: az italpor - amely egy természetes eredetű édesítőszernek köszönheti kellemes ízét - a bélbaktériumok működésére is jótékony hatást gyakorol a benne található élelmi rostoknak köszönhetően. Az italpor az eddigiekkel megegyező mennyiségben tartalmazza a fermentált búzacsíra-kivonatot, így továbbra is érvényes a szakhatóság által kiadott eredeti ajánlás: a speciális - gyógyászati célra szánt - tápszert a daganatos betegek kezelésének kiegészítéseként, az onkológiai kezelések előtt, alatt és azok befejeződése után folyamatosan, megszakítás nélkül ajánlott alkalmazni.
Novembertől italpor formájában is elérhető az Avemar új, továbbfejlesztett változata. Az italpor - a granulátumhoz és a filmtablettához hasonlóan - továbbra is fermentált búzacsíra-kivonatot tartalmaz, az eddigiekkel megegyező mennyiségben (tasakonként 5,5 gramm). A hatóanyag-tartalom tehát nem változott, az új termékben azonban már a kellemesebb ízhatást biztosító stevia édesítőszer került felhasználásra, a granulátumban alkalmazott gyümölcscukor (fruktóz) helyett.
Az italport édesítő szer egy Dél-Amerikában őshonos, szubtrópusi évelő növény, a Stevia rebaudiana leveléből származik. Nem mesterséges édesítőszerről, hanem természetes eredetű kivonatról van tehát szó. Az Európai Unió 2011-ben engedélyezte, hogy a növény levelének megfelelő tisztaságú standard kivonatát édesítőszerként alkalmazzák. A megfelelő tisztaság azt jelenti, hogy az édesítő hatásért felelős szteviol-glikozidoknak legalább 95%-ban kell jelen lennie a kivonatokban. Az új italpor természetesen megfelel ennek a követelménynek, hiszen a benne alkalmazott kivonat 98%-os szteviol-glikozid tartalommal jellemezhető (tasakonként 24,16 milligramm).
A stevia kivonat - amellett, hogy a fruktóznál kellemesebb ízt biztosít, mesterséges utóíz nélkül - nem növeli sem a vércukorszintet, sem pedig a kalóriabevitelt. Az italpor ennek köszönhetően gond nélkül beilleszthető a rákbetegek dietetikus által javasolt étrendjébe.
Az italpor egyszerűen elkészíthető, emellett könnyen és egyenletesen elkeverhető, ami a kukorica alapanyagú, vízoldható élelmi rostoknak köszönhető (tasakonként 5,13 gramm). A rostok kedvező élettani tulajdonságokkal jellemezhetőek: jól emészthetőek, cukormentesek, kímélik a fogakat, emellett prebiotikus hatással is rendelkeznek. A prebiotikus hatás azt jelenti, hogy a rostok változatlan formában jutnak el a vastagbélig (hiszen nem bontják le őket a gyomor-bélrendszer felső szakaszának emésztőenzimjei), ahol aztán képesek előnyös módon befolyásolni egyes bélbaktériumok működését. Az élelmi rostok bélbaktériumokra gyakorolt kedvező hatását tudományos vizsgálatok támasztják alá.
Az élelmi rostok három további, szintén kedvező élettani tulajdonsága, hogy glikémiás és inzulinémiás indexeik egyaránt alacsonyak, ahogyan a kalóriatartalmuk is. A glikémiás index azt fejezi ki (százalékban), hogy egy szénhidrátnak, illetve egy adott szénhidráttartalmú élelmiszernek mekkora a vércukorszint-emelő hatása a glükózhoz képest. A glükóz glikémiás indexe 100: a 70-nél nagyobb értékek magasnak, az 56-69 közé esőek közepesnek, míg az 55-ös vagy ennél kisebb értékek alacsonynak számítanak. Az inzulinémiás index (vagy röviden csak inzulin index) hasonló a glikémiás indexhez, de nem a vércukorszint, hanem egy-egy élelmiszer (amelyben nem feltétlenül van szénhidrát) inzulinszint-emelő hatását adja meg. Az élelmi rostok alacsony glikémiás és inzulinémiás indexe, valamint csekély kalóriatartalma ugyancsak elősegíti, hogy az italport mindenféle nehézség nélkül az étrendünk rendszeres részévé tegyük. A rostok az Avemar kiegyensúlyozott felszívódásának megőrzését is elősegíthetik.
Az Avemar italpor 14 tasakot tartalmazó dobozban kerül forgalomba, így 90 kilogramm alatti testtömeg esetén kétheti adagnak felel meg. Egy tasak Avemar italpor nettó tömege 14,5 gramm, súlya így közel 15%-kal, energiatartalma 40%-kal, szénhidrát-tartalma pedig 67%-kal kevesebb, mint a granulátumé. A 2005-ben kialakított, fruktóz ízesítésű tasakos granulátum (30 tasak/doboz), valamint a 2010-ben megjelent, ízesítés nélküli filmtabletta formátum (150, 300, illetve 600 tabletta/doboz) változatlanul forgalomban marad.
* * *
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!