Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Betegségeink és gyógyításuk vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Betegségeink és gyógyításuk vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Betegségeink és gyógyításuk vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Betegségeink és gyógyításuk vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A 10 legegészségesebb étel, amit nem eszünk
Ami egészséges, az általában drága, nehezen beszerezhető, vagy még csak nem is hallottunk róla - gondolná az ember, de ez nem egészen igaz. Most megtudhatjuk, mi az, ami karnyújtásnyira van tőlünk, mégis csak nagyritkán kerül a tányérunkra.
A neves táplálkozás szakértő és író Jonny Bowden már több hosszú listát állított össze arról, hogy mik azok a kiemelkedően egészséges ételek, amiket naponta fogyasztanunk kellene, mégsem tesszük. Néhány dolog a kedvencei közül – mint például a portuláka, guava vagy a goji bogyó – szinte beszerezhetetlen még a hipermarketeben is, nemhogy a sarki közértben. Ezért a New York Times újságírója megkérte Dr. Bowdent, a "150 legegészségesebb étel a világon" című könyv íróját, hogy állítson össze egy olyan listát, mely olyan egészséges és létfontosságú ételeket tartalmaz, melyekhez viszonylag könnyen hozzá lehet jutni. Ezeket mutatjuk be most:
Cékla: A céklára úgy kell gondolnunk, mint
a vörös spenótra - tele van folsavval (B9 vitamin) és természetes pigmentekkel,
melyek segítenek megelőzni a rák kialakulását.
Hogyan fogyasszuk? Nyersen (salátába reszelve), mivel mint sok más
zöldség és gyümölcs, hő hatására a cékla is elveszíti magas antioxidáns
tartalmának nagy részét.
Káposzta: Tápláló és egészségvédő anyagokban
gazdag, és egy olyan - viszonylag ritka - szerves kénvegyületben is, mely
serkenti a rák legyőzésében nagy szerepet játszó enzimek termelését.
Hogyan fogyasszuk? Csináljunk egy jó csípős kínai káposztasalátát
(természetesen a hagyományos magyar káposztasaláta is remek választás) vagy
tegyük házi készítésű hamburgerbe, szendvicsbe.
Mángold: Ez a leveles zöldség tele van
karotinnal, amely segít megvédeni a szemet az öregedéstől. Hazánkban nehezebben
beszerezhető ez a növény, de nagyobb hipermarketek polcain biztos megtaláljuk.
Hogyan fogyasszuk? Tépkedjük össze és dobjuk pár pillanatra felhevített
olíva olajba.
Fahéj: Segít kordában tartani a vércukor
és a koleszterin szintet.
Hogyan fogyasszuk? Szórjuk a kávé tetejére vagy ízesítsük vele a reggeli
müzlit.
Gránátalmalé: Kutatások szerint csökkenti a
vérnyomást és nem kevés antioxidánst tartalmaz.
Hogyan fogyasszuk? Csak igyuk a reggeli narancslé mellé, vagy akár
helyett.
Aszalt
szilva:
Antioxidánsokban gazdag és segíti az emésztést.
Hogyan fogyasszuk? Tekerjük érlelt sonkába (nem fogyókúrázók baconbe is
tölthetik) és rakjuk be pár percre a sütőbe.
Tökmag: A tök legtáplálóbb része, melyben
rengeteg magnézium és ásványi anyag található. Fogyasztása férfiaknak
fokozottan ajánlott, mivel segít megelőzni a prosztata gondokat.
Hogyan fogyasszuk? Nassként vagy salátára szórva.
Kurkuma: Gyulladáscsökkentő és segít
megelőzni a rák kialakulását.
Hogyan fogyasszuk? Ízesítsük vele a reggeli rántottát, de szinte bármilyen
párolt zöldséghez jól passzol.
Fagyasztott
áfonya: Bár a
fagyasztás során a tápanyagok egy része lebomlik, a fagyasztott áfonya mégis
nagyon jó választás, hiszen egész évben elérhető és nem romlik meg. Az
áfonyában lévő anyagok segítik a friss memória megőrzését.
Hogyan fogyasszuk? Keverjük össze joghurttal vagy öntsünk rá egy kis
(csokis vagy vaníliás) tejet és szórjuk meg őrölt mandulával.
Konzerv
szardínia: Magas
omega3 és kalcium tartalma mellett a vas, magnézium, foszfor, cink, mangán és a
B vitamin különféle fajtái is megtalálhatóak benne.
Hogyan fogyasszuk? Mindenképpen olyan szardínia konzervet válasszunk,
melyben a halakat olíva olajban vagy saját levükben tették el. Ehetjük magában,
salátába keverve, pirítóssal vagy egy kis mustárral, borssal, citromlével és
hagymával kikeverve remek szendvicskrémet készíthetünk belőle.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!