Betegségeink: A búzafűlé és a rák

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 223 fő
  • Képek - 215 db
  • Videók - 412 db
  • Blogbejegyzések - 1229 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 68 db

Üdvözlettel,

Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 223 fő
  • Képek - 215 db
  • Videók - 412 db
  • Blogbejegyzések - 1229 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 68 db

Üdvözlettel,

Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 223 fő
  • Képek - 215 db
  • Videók - 412 db
  • Blogbejegyzések - 1229 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 68 db

Üdvözlettel,

Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 223 fő
  • Képek - 215 db
  • Videók - 412 db
  • Blogbejegyzések - 1229 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 68 db

Üdvözlettel,

Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A búzafűlé és a rák

Krizsán Tamás

A búzafűlé tulajdonképpen egy étrend-kiegészítő, amely rengeteg vitamint, ásványi anyagokat, enzimeket tartalmaz. A búzafűlében a legmagasabb a klorofill tartalom, ami egy igen jótékony tápanyag, az emberi szervezet számára.

 

21 érdekes tény a búzafűléről és a klorofillről

A búzafűlé íze egy kissé fanyar, de az, aki nem tudja simán meginni, annak egy kis gyümölcslével való hígítás ajánlott, mert szinte teljesen elveszi az ízét. Reggel éhgyomorra kell elfogyasztani. A reggeli előtt elfogyasztott búzafűlé már fedezi egy átlagos emberi szervezet napi vitaminszükségletének.  Búzafűlé receptek

Már több mint 1000 évvel ezelőtt is elismerték a búzafűlé gyógyító tulajdonságát. Ann Wigmore állította azt elsőként, hogy a búzafűlé alkalmas a rákos és más krónikus betegségben szenvedő betegek gyógyítására. A búzafűlé az 1930-as érdekében „éledt újjá” és kezdett ismét berobbanni a köztudatba.

A tudósok már akkor kimutatták, hogy számos betegség kezelése közben adott búzafűlé jelentősen javítja a gyógyulási folyamatot.

További vizsgálták a búzafűlevet, és bizonyítást nyert, hogy vitamintartalma igen magas. Klorofill és K-vitamin tartalma például gyógyítja a daganatos sejteket. Átlagos tápanyagtartalom a búzafűlében

A kutatások azt mutatják, hogy a búzafűlé és az árpafűlé gyógyítják: a sebeket, az égési sérüléseket, serkentik a vér előállítását, megölik a rákos sejteket.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a búzafűlé gyógyítja a rákot, de a legmegfelelőbb állapotba hozza a szervezetet ahhoz, hogy a legjobb eredményt érjék el a gyógyulásban.

Több kutatást is végeztek az orvosok a búzafűlével. 2001-ben például az Egyesült Államokban kezdtek el egy olyan vizsgálatot, ahol 180 kínai embert vizsgáltak Quidong tartományból. Ebben a tartományban a legmagasabb a májrák aránya a világon, amelyet egy úgynevezett aflatoxin gomba okoz. Azok a 20-40 éves betegek, akik napi rendszerességgel fogyasztottak búzafűlevet, jelentős javulásnak indultak. Még az orvosokat is lenyűgözte ez a nagyszerű eredmény.

A későbbiekben kimutatták, hogy a búzafűlé csökkenti a szervezetben a benzopirén nevű anyagot, ami egy erősen rákkeltő anyag.

Egyszóval a búzafűlé rendszeres fogyasztása csökkenti a rák kialakulásának az esélyét, és fogyasztása védelmet nyújt a daganatos betegségek kialakulásával szemben.

Az árpafűlé kivonat is hasonló jótékony hatással bír. Kimutatták ugyanis, hogy az árpafű rendszeres fogyasztása csökkentette a prosztatában lévő rákos sejteket. Valamint a mellben található melanoma daganatokat is „gyógyítani” kezdte, végül jelentős eredményeket értek el. Több információt az árpafűléről itt találhat.

A búzafűlé fogyasztását még javasolnám azoknak a daganatos betegségeknek, akik kemoterápiás kezelés alatt állnak vagy álltak, mert a búzafűlé a besugárzás mellékhatásait, mint például a hányinger, hányás és egyéb rosszullétet jelentősen enyhíti.

Még több információt a rák és búzafűlé összefüggéséről:

Búzafűlé és a klorofill kontra rákos sejtek

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Egyed Józsefné üzente 12 éve

A búzafűlé és a rákos sejtek
Krizsán Tamás

Az oxigén olyan könnyen öli meg a rákos sejteket, mintha nem is lettek volna ott soha. A búzafűlé ereje pedig ennek a sokszorosa a rákkal szemben.

Sok összetevője van a búzafűlé csodálatos hatásának csak néhány a listából:

1. A búzafűlének nagy része nyers klorofillt, aminek a molekuláris szerkezete szinte azonos a hemoglobinnal. A klorofill növeli a hemoglobin termelést, így a rákos sejtek még több oxigént kapnak.

2. A búzafűlében található szelén erősíti az immunrendszert.

3. A búzafűlé a legjobb természetes lúgosító termék, amit csak az emberek fogyaszthatnak

A búzafűlé tartalmaz a számtalan vitamin mellett aminosavakat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, és mind a 20 aminosavat is.

A búzafűlében vannak hormonok is, ilyen például az abszcitinsav (ismertebb nevén a dormin), és még az SOD (szuperoxid dizmutáz) és még több mint 30 másik enzim is.

Az egyik kiemelt ilyen enzim a szuperoxid dizmutáz

v Szuperoxid dizmutáz; SOD: átalakítja kettő részre a szuperoxid anoidokat: Hidrogén peroxidra és egy oxigén molekulára.

Közérthetőbb nyelvre lefordítva, az SOD a veszélyes szabadgyököket átalakítja, olyanokká, amit a rákos sejtek nem bírnak elviselni.

v Citokromáz oxidáz: 1938-ban a neves rákkutató és tudós Dr. Paul Gerhardt Seeger kiderítette, hogy a rákos sejtek elfajulásának az oka többek között a légzőszervi enzim, a citokromáz oxidáz megszűnése.

Közérthetőbb nyelvre lefordítva a rákos sejtek zavarják az oxigén felvételt, és a sejtek oxigén felhasználását is. De ennek a visszaállításban is segít a búzafűlé.

A búzafűlében található klorofillban a legnagyobb segítség a rákos daganatok legyőzésben.

A klorofill csak annyiban különbözik vértől, hogy az előbbinek a központi eleme a magnézium, az utóbbinak pedig a vas.

A klorofill képes lebontani a vérben a mérgező szén-széndioxidot, és így a vérben szabadon áramolhat az oxigén.

Válasz

Egyed Józsefné üzente 12 éve

Krizsán Tamás:
Mi a különbség fagyasztott és a szobahőmérsékleten elálló búzafűlé között?

Erre a kérdésre a válaszom az, hogy az én általam termesztett, és forgalmazott búzafűlé, a levágást követően 5 percen belül le van préselve, és fagyasztva. Ezekben a termékekben nem található semmilyen adalékanyagok (E-betűs), és semmivel nincsen felhígítva. Ez 100%-os tönköly búzafűlé, vagy árpafűlé. Ez a feldolgozási rendszer azért van, mert ha nem így lenne feldolgozva, a klorofill tartalma 10 percen belül, és a C-vitamin tartalma pedig 5 percen belül elveszik. Csak megjegyezném, hogy a klorofillt mesterségesen még nem sikerült előállítni. A fagyasztással tehát megóvom a búzafű levének a lényegi részét.

Azok, akik úgy árulják a búzafűlevet, hogy a szobahőmérsékleten is eláll, valószínűleg hogy valamivel kezelték, hogy a vitaminokat megőrizzék, már ha van benne annyi, mint a fagyasztottban. A legtöbb búzafűléhez hozzáadnak plusz C-vitamint, én ebből arra következtetek, hogy még sincs meg benne minden szükséges vitamin (lehet, hogy volt, csak a hatása már elveszett a feldolgozás során). Azért hogy ne vesszen el az értékes tartalom, több mód is van. Az első hogy valamivel kezelik (vegyszer), vagy pedig pasztörizálják, ami megint nem tesz jót a vitamin tartalmának, a második pedig a fagyasztás, szerintem ez őrzi meg legjobban a valódi búzafűlé hatását. Az első módról nekem a tetrapak tej jut eszembe. Az is eláll hónapokig a pasztörizálás és a többi ”kezelés”, miatt szobahőmérsékleten, és felbontás után sem romlik meg még jó pár napig. A valódi tehéntej, ha nem issza meg az ember, nagyon gyorsan megromlik. Én nem azt mondom, hogy a tartós tej nem jó, de szerintem nem az igazi. Ha nincsen más, az is megteszi.

Szerintem az embereknek vissza kell térniük a természetes életmódhoz, szerintem ennek több oka is van. Első az, hogy az emberek nem ismerik a mesterséges vitaminoknak, és adalékanyagoknak a hosszú távú hatását, ezáltal nem is tudják, hogy mit válthat ki (reméljük, hogy nem újabb betegségeket) 10-20-30 év múlva. Az egy érdekes tény, hogy az Esszénusok kr.e 300-ban már itták a zöld búzafűlevet. A második ok, hogy a jelen körülmények között, ahogy mostanában az emberek élnek, nem lesz fenntartható ez a fejlődés, hiszen kimerül a föld teljesen. A mi gazdaságunkban természetbarát gazdálkodással neveljük a növényeket, a lehető legkevesebb természeti erőforrást elpazarolva. Ezért mi a földet a komposzt anyaggal trágyázzuk, és minden növényi hulladékot visszaforgatunk.

Amikor a terméket a forgalomba helyeztem, akkor nagyon sok vizsgálaton kellett átesnie, ezek közül is az egyik a vitaminok vizsgálata volt. Az eredmény semmilyen vitaminveszteséget nem mutatott ki.

Tehát lehet bármelyik terméket választani, a fagyasztottat is, azt is, amelyik a szobahőmérsékleten eláll, mindenkinek a szíve joga, de ha már az ember elszánja magát erre az egészszéges életmódra, akkor azt gondolom, hogy az Organic Herb által forgalmazott fagyasztott búzafűlé a legjobb választás, erre a legjobb példa a sok elégedett vásárlom.

Válasz

Egyed Józsefné üzente 12 éve

Krizsán Tamás: búzafűlé ismertető

A búzafű pár napos hajtásait learatva, és azt préselve nyerjük ki a búzafű levét. Préselése azért szükséges, mert még a zöld búzafüvet az állatok gyomra meg tudja emészteni (növényi rostjait), addig az emberi gyomor erre képtelen.

A búzafűlé egészséges alapanyagok tárházát tartalmazza (klorofill, aminosavak, ásványi anyagok, vitaminok, enzimek). Így, összegzi a gyógynövények egyedi tulajdonságait és emellett növelik egymás jótékony hatását.

Néhány fogyasztó otthon neveli és készíti el mindennapi búzafű levét, de a XXI. századi életforma miatt már egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a különböző feldolgozott termékek.

A búzafűlé története

A búzafű gyógyító tulajdonságának története több mint 5000 éves múlttal rendelkezik. Egyes állítások szerint az ókori Egyiptom lakói „Isis ajándékaként” nevezték a Nílus partján növekvő zöld füvet, amelynek fogyasztásától immunrendszerük átlagon felülivé erősödött.

Írásos emlékek az Ótestamentumban található Dániel könyvéből származnak, mely Nebuchadnezzar királyt (Kr.e.: 630-562) említi, aki 7 évig fűféléket fogyasztva nyerte vissza mentális tisztaságát és testi erejét.

Emellett bizonyítékok támasztják alá, hogy a nyugati világ népei (maják, inkák, aztékok) és a Kárpát-medence lakosai is előszeretettel egészítették ki étkezésüket a búzafűvel.

A középkor idején a fűfélék, így a búzafű is háttérbe szorult. Jelentőségét „csak” a XX. századra nyerte vissza, mégpedig Edmund Bordeaux Szekely révén, aki lefordította Dániel könyvét, így hozzájutott az egészséges táplálkozás alapjaihoz. („The Essene Gospel of Peace”) – 1900-as évek eleje - címen kiadta saját könyvét, melyben kifejtette a zöld növények fogyasztásának fontosságát.

Könyvének fő tanítási szándéka:

„The main teaching of Essene Book I is:Don't kill your food by cooking it. The main teaching of Essene Book IV is: all grasses are good for man and wheatgrass is the perfect food for man.”

„Az első könyv fő tanítása: Ne öld meg az ételt főzéssel. A negyedik könyv fő tanítása: minden fű jó az embernek, de a búzafű a legjobb az ember számára.”

Ezt az elképzelést folytatva Dr Charles F. Schnabel amerikai agrárkémikus már kutatásokkal bizonyította a búzafű hatását. Egy haldokló tyúkot táplált a hajtásnak indult búzafűvel, amely nemhogy felépült betegségéből, de sokkal több tojást is rakott „egészséges társainál”. Az eredményeken felbátorodva termeszteni kezdte a búzafüvet, és szárított formában családjával, szomszédjaival diéta mellett fogyasztatta. Az elkövetkező években Schnabel újabb kísérleteket végzett tyúkokon, hasonló eredményeket elérve, mivel a tojt tojások száma a duplájára nőtt. Ez követően reklámozni kezdte „felfedezését”, hogy bevezesse a malomiparba, a gyógyszer-, vegyiparba illetve az élelmiszeriparba. Promóciójára két nagy cég figyelt fel, a Quaker Oats és az American Diareis Inc., akik befektettek egy tágabb fejlesztésbe, hogy áruba bocsássák a búzafüvet, mint terméket az emberek és állatok számára. Végeredményként a ’40-es évekre a búzafüvet már szárítva dobozokban, tárolóedényekben árulták Amerika és Kanada szerte, mint One a day multivitamin.

Bár Schnabel kutatásai alátámasztották a búzafűlé jótékony hatását az immunrendszerre, de az „igazi” áttörést Ann Wigmore ért el. Több problémás betegségben szenvedett (ízületi gyulladás, migrén és vastagbélrák), mikor megismerkedett a búzafűlével. Folyamatos fogyasztásának köszönhetően ezek a panaszok enyhültek, majd megszűntek. Ezeken az alapokon felbátorodva 1963-ban megalapította a Hippokratész Egészség Intézetet , ahol már a búzafűnek a préselt levét fogyasztották daganatos betegek – sikerrel! A különböző sikereinek köszönhetően 1971-ben a Nobel alapítványtól kitüntetést kapott a sejtek, és a szövetek helyreállítása, és megfiatalítása terén. Kitartó munkásságának köszönhetően világszerte megismerték a búzafüvet – és a búzafűlevet – a gyógyulni-, és a betegségeket megelőzni akarók.

A búzafűlé fogyasztása

A learatott búzafüvet mindenképpen préselve – legalább is a levét kinyerve – kell fogyasztani, mivel a növényi rostok az emberi gyomor számára megemészthetetlenek.

Napi dózisok:

A fogyasztók napi dózisa préselve 4-8 evőkanál, de a feldolgozott búzafüveket más-más mennyiségben fogyaszthatjuk.

Pl.: § Por vagy tabletta kiszerelésben napi 1 tabletta az ajánlatos.

§ Folyadék állagú kiszerelésben kb. 30 ml-t javasolnak.

A feldolgozott búzafű és búzafűlé az előírt dózisokban, mennyiségben fogyasztandók.

Terapeutás-, és komolyabb betegségek esetén a dózisok megnövelhetőek akár a duplájára vagy a négyszeresére, amit üres gyomorra, és étkezés előtt kell elfogyasztani. (Méregtelenítés és diétaidején a magasabb adagolás miatt egyesek émelygést, hányingert éreznek.)

Egészséggel kapcsolatos állítások:

A búzafűlé bevitelét követő jótékony hatások:

§ megerősíti az emésztő rendszert

§ megelőzi a daganatot, cukorbetegséget és a szívproblémákat

§ gyógyítja a székrekedést

§ méregtelenít, méregteleníti a véráramlatot

§ segíti a klimaxot kezelni

§ energizál

A búzafűlé adatai más ételekhez viszonyítva

A búzafűléről a legismertebb és leggyakrabban emlegetett vélemény, hogy 1 uncia préselt búzafűlé kb. 1 kilogramm zöldség tápértékével egyezik meg (aránya így 1:35), és még így is a belőle elérhető vitamin és ásványi anyag tartalma magasabb, mint pl. a brokkolié vagy a spenóté.

Egy másik gyakran emlegetett állítás, amit Schnabel készített el a ’40-es években kimondja, hogy „6,8 kg (15 font) búzafűlé az egyenlő 158,76 kg (350 font) tápanyagokban gazdag kerti zöldségekkel”, így az arány 1:23. Schnabel tanulmánya viszont nem köti ki az állagát, de tudjuk, hogy Ő szárított búzafűvet használt a felméréshez (a kutatásokhoz és a tápanyagvizsgálathoz).

B17-vitamin a rák ellen

A B17-vitamin egy olyan vegyület, melynek hatása a mai napig kérdébsek övezik. Orvosi körökben kételkednek az anyag gyógyhatásában, vannak, akik komolyabb eredményeket várnak még el, míg a természetgyógyászok egy része kiáll mellette.

Története két személy nevéhez fűződik. Ernst Theodor az 50-es évek elején a különböző népcsoportok étkezési szokásait vizsgálva fedezte fel a laetrilnek/amigdalinnak megnevezett vegyületet. Viszont az igazi áttörést Ann Wigmorenak sikerült elérnie a Hippokratész Egészségügyi Intézetében, ahol daganatos betegekkel fogyasztatta a B17-et tartalmazó búzafüvet, ahol látványos javulást, és eredményeket értek el.

A laetril nem más, mint egy különleges ciánvegyület, mely tartalmaz benzaldehidet, ciángyököt és egyéb cukortartalmú részeket. Ilyen tartalommal a búzafüven kívül csak a különböző csonthéjasok (mandula, sárga-, és őszibarack, cseresznye és szilva) magja rendelkezik.

Kutatások szerint a B17 azáltal fejti ki gyógyító hatását, hogy a szervezetbe bekerülve az egészséges sejtek számára tápanyagot szolgáltat. A sejtekben található rodonáz enzim segítségével lebontja -, még a daganatos sejtekben az említett enzim hiányában a ciánvegyület és a benzaldehid sejtpusztító hatását kifejtve roncsolja a rákos sejteket. A rodonáz enzim csak egy határértékig képesdetoxikálni a ciánvegyületet. A túlzott laetril fogyasztás toxikus hatásokat válthat ki a szervezetben, de a különböző B17-tartalmú ételek, és étrend-kiegészítők a cianid tartalom határértékének századrészét tartalmazzák.

A búzafűlé méregtelenítő és fogyasztó hatása

A búzafű immunrendszer erősítő hatása mellett nagyon sokan méregtelenítő tulajdonsága miatt is préselik és fogyasztják nap, mint nap. Egy kellőképpen összeállított étrend kiegészítve a búzafűlével, segíti rendezni anyagcseréjét, így megszabadítva a szervezetet a káros anyagoktól. A benne lévő enzimek, ásványi anyagok és vitaminok mind-mind elősegítik, hogy a sejtaktivitás megélénküljön, és a káros anyagokat a szervezet ne zsírként raktározza el, hanem eltávolítsa. Ennek hatásaként jelentkezik a fogyás, mint "mellékhatás". Azon fogyasztók, kik méregtelenítő kúrába kezdenek, a lerakódott salakanyagok felszabadulnak, és távoznak a testből. Az így felerősödő, és normalizálódó sejtaktivitás hatására az anyagcsere rendezettebb és rendszerezettebb lesz. Ennek következtében elképzelhető - tapasztalták már a fogyasztók -, hogy a zsírrétegből láthatóan vesztettek, így súlyukat normalizálják.

Klorofill

A hemoglobin a vörösvértesteink alkotóeleme. A vörösvérsejtjeink szállítják az életben maradáshoz nélkülözhetetlen oxigént minden egyes sejtünkhöz. Kutatások támasztják alá, hogy a vörösvértestek felépítése egy molekulában tér el a növényi klorofilltól, ez pedig a központi mag. Még a "növény vére" magnézium központú, addig a hemoglobin ásványi vaselemet tartalmaz. További elemzések eredményeként bizonyítottá vált, hogy a természetes klorofill bejuttatásával emelhető a vérben megtalálható hemoglobinok száma. Így, a magasabb vörösvérsejtszám a szervezetben jobb vérkeringést, tökéletesebb oxigénellátást, és a test gyors tisztulását eredményezi, de ennek köszönhetően már sikereket értek el vérzékeny betegek kezelésében is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon szépen köszönjük ezt a hasznos információt!Mindenkinek,további jó egészséget kívánok!Puszi.Évi

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu