Betegségeink: Társalgó. (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 221 fő
  • Képek - 209 db
  • Videók - 375 db
  • Blogbejegyzések - 1050 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 41 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 221 fő
  • Képek - 209 db
  • Videók - 375 db
  • Blogbejegyzések - 1050 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 41 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 221 fő
  • Képek - 209 db
  • Videók - 375 db
  • Blogbejegyzések - 1050 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 41 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 221 fő
  • Képek - 209 db
  • Videók - 375 db
  • Blogbejegyzések - 1050 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 41 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Társalgó.

Ezt a témát szilasi ilona indította 2 éve

KEDVES KLUBTÁRSAIM!

LEGYEN EZ A TÁRSALGÓ, EGY OLYAN HELY, AHOL BÁRMELYIKŐNK BÁRMIKOR BETÉRHET EGYMÁS KÖSZÖNTÉSÉRE, SZEMÉLYES ÜZENETEKRE, VÉLEMÉNYEK ELMONDÁSÁRA, ESZMECSERERÉRE SZÓVAL EGY OLYAN "BARÁTSÁG SAROK" ITT A KLUBBAN.........

Hozzászólások eddig: 10

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

szilasi ilona üzente 3 hete

Enni adhatunk ételdobozban vagy online is

Budafokon, Rózsavölgyben és Halásztelken helyezték ki az első Enni adok elnevezésű dobozokat, amelyekbe a lakosság vihet nem romlandó élelmiszert, és akinek szüksége van rá, elhozhatja. A Re-Formáló Egyesület egész Budán, Pesten és az agglomerációban is tervezi további ételdobozok kihelyezését, amelyhez keresi az együttműködésre kész önkéntes civil csapatokat.


A Háros utca 116., a Méhész utca 19. és a halásztelki II. Rákóczi Ferenc út 60. szám alatti egészségháznál találhatunk a kerítésre rögzített kétajtós műanyag „Enni adok” dobozokat, amelyekben a péksüteménytől a száraz tésztáig mindenféle tartós élelmiszer található. Rajta a felirat: Enni adok, enni kapok – és a kérés, mindenki csak a szükségeset vigye, hogy másnak is jusson.

– Ötéves álmom valósult meg az ételosztó dobozokkal. Először a baráti társaságunk kezdett hozzá az élelmiszergyűjtéshez és -adományozáshoz. Már a vörösiszap-katasztrófa idején is segítettünk két teherautónyi adománnyal. Amikor valahol megláttam egy ilyen ételdobozt, azt mondtam: nekünk ilyen kell! Létrehoztuk a Re-Formáló Egyesületet, hogy az állam adta lehetőségekkel élve még hatékonyabban tudjunk segíteni – mesélte a Lokál Extrának Smudláné Fazekas Margit, Gitka, aki könyvelő és adótanácsadóként dolgozik, de zumbaoktatóként is sokan ismerik és szeretik.

https://www.lokal.hu/2017-09-enni-adhatunk-eteldobozban-vagy-online-is/#

Válasz

szilasi ilona üzente 1 hónapja

Dió a diabéteszes lábfekély gyógyítására és a vércukorszint csökkentésére

A dió rendkívül jó vércukorszint csökkentő tulajdonsággal rendelkezik, ráadásul mosogatással még a diabéteszes lábon kialakult fekélyek gyógyítására is alkalmas! Megmutatjuk hogyan:

Forrás: http://www.macosz.hu/dio-diabeteszes-labfekely-gyogyitasa-vercukorszint-csokkentes.html

Válasz

szilasi ilona üzente 2 hónapja

JÓ, ROSSZ, LEGROSSZABB – zsírok a konyhában

FOGYASSZ KEVESEBB koleszterint, kevesebb zsírt! – szól évtizedek óta az egészséges táplálkozást hirdető tanács. Emberek millió követték (vagy megpróbálták követni), hogy megelőzzék az elhízást, a keringési megbetegedéseket. Többnyire hiába. A zsírok és olajok mind ugyanannak a nagy kémiai családnak a tagjai, melyet a görög zsír szó után lipidnek is nevezünk.

A zsírok a konyhában ízeket és selymességet adnak az ételnek, számos hozzávalót puhábbá tesznek, a víz forráspontja (100°C) feletti főzési/sütési környezetet biztosítanak, a sült felszínét kiszárítják, s ezzel ropogós, ízben gazdag textúrát alakítanak ki. Számos színanyag, mint a béta-karotin a sárgarépában, a likopin a paradicsomban, vagy a kapszantin a paprikában, a zsírokban oldódva ad intenzív színt. A lipidek az földi élethez, és életünkhöz is nélkülözhetetlenek.

http://www.foodandwine.hu/2012/09/13/jo-rossz-legrosszabb-zsirok-a-konyhaban/

Válasz

szilasi ilona üzente 2 hónapja

Nézzél szét a Nuskin termék között s ha valakimelyik termékből rendelni szeretnél írj privát.De ha regisztrálni szeretnél akkor az ajánló azonosítóhoz ezt írd HU0082240

Üdv Ica.

https://www.nuskin.com/content/nuskin/hu_HU/products/nuskin/shop_all_products.html

Válasz

szilasi ilona üzente 5 hónapja

10 gyógyító hely itthon, ami az egész testet regenerálja: kirándulj itt minél többet

http://femina.hu/utazas/klimatikus-gyogyhelyek/

Válasz

szilasi ilona üzente 1 éve

A NÉBIH az EU tagállamok gyorsriasztási rendszerén (RASFF) kapta a hírt, miszerint egészségre ártalmas, nem engedélyezett összetevőt is tartalmazó fogyasztó tea és kapszula rendelhető az interneten elérhető online boltokban és a Facebook-on is.

A holland élelmiszerbiztonsági hivatal által közölt információk alapján olyan bolgár eredetű, gyógynövény tartalmú, fogyasztó hatású étrend kiegészítőt hoztak forgalomba az interneten, amely nem engedélyezett összetevőt, valószínűleg szibutramint tartalmaz.
http://portal.nebih.gov.hu/-/veszelyes-fogyasztoszereket-is-forgalmaznak-az-interneten

Válasz

szilasi ilona üzente 1 éve

A bazsalikomot ősztől tavaszig csak lakásban tartható mindaddig, amíg az éjszakai hőmérséklet tartósan nem emelkedik 7-10 °C fok fölé.

A cserepes bazsalikom a lakásban egy-két hétig friss marad a felhasználásig. Helyezzük kaspóba vagy tegyünk alá tálat és keressünk neki egy napos meleg ablakpárkányt. Öntözzük mérsékelten, de soha ne hagyjuk teljesen kiszáradni a földjét. A felesleges vizet mindig öntsük le a cserép alól.

Ahhoz, hogy a bazsalikom tovább fejlődjön, ki kell vinni a szabadba!

A balkonon nevelt bazsalikomot érdemes átültetni nagyobb cserépbe, vagy virágládába. A szabadban gyakoribb öntözést igényel, mint a lakásban; nagy melegben akár naponta adhatunk neki vizet és kéthetente keverjünk az öntözővizéhez általános növénytápot.

Kertben is nevelhetjük cserépben vagy kiültethetjük szabadföldbe, ha tudunk neki biztosítani egy széltől védett helyet, ahol a talaj laza és tápanyagban dús. Jól megfér a konyhakertben a zöldségek mellett is. Szabadföldbe kiültetve a nyári melegben napi rendszerességgel kell öntözni. Amikor a növényünk levelei fakóvá válnak, és kissé kókadni kezdenek, azonnal meg kell öntözni.

A hajtásait rendszeresen vághatjuk ételeinkhez. Fontos, hogy soha ne vágjuk el közvetlenül a föld felett a szárait, csak a felső friss hajtásokat metsszük le. A bazsalikom egyéves növény, így ha elvirágzott és a magjai beértek, elpusztul. A szabadban nevelt bazsalikomot a fagyok előtt szüreteljük le.

Név: Bazsalikom (Ocimum basilicum)

Eredet: Dél-Ázsia

Leírása: Egynyári növény, fehér vagy rózsaszín virággal, nagy, ovális világoszöld (egyes fajtáknál bordó) levelekkel. Kellemes, kissé szegfűszegre emlékeztető illatú növény, a felső fiatal levelei enyhébb aromájúak.

Felhasználása: Levelei frissen levesekhez, egytálételekhez, főzelékekhez, hal- és húsételekhez, saláták, paradicsom ízesítéséhez és pesto készítéséhez használhatóak. A friss leveleket összevágva közvetlenül a tálalás előtt kerüljenek az ételbe. Díszítésre is igen alkalmas.

Gyógyászati alkalmazása: A bazsalikom étvágy- és emésztésjavító, teltségérzet és puffadtság ellen hat.

Termesztése, szedése: A kert meleg, napos, széltől védett részébe, tápanyagban dús, üde talajba ültessük. A nyári melegben rendszeres öntözést igényel. 10 °C alatti hőmérsékleten leáll a növekedése és már az enyhe fagy is károsítja. Virágzásig szedhetjük friss leveles hajtásait. Mivel szárítás során hamar elveszti aromáját, inkább olajba vagy ecetbe tartósítsuk.

http://freshherbs.hu/bazsalikom.html

Válasz

Ez történt a közösségben:

szilasi ilona írta 11 órája a(z) Főzés,Sütés,Eltevés. fórumtémában:

Sült alma 5 nagyobb alma, 15 dkg tört dió, 1 citrom leve,...

szilasi ilona 1 napja új blogbejegyzést írt: Még ma is aktuális:nagymama praktikái.

szilasi ilona 2 napja új blogbejegyzést írt: A 10 legfontosabb tanács vesebetegeknek.

szilasi ilona írta 1 hete a(z) Főzés,Sütés,Eltevés. fórumtémában:

Hamis hájas süti. Mire megfordultam, elfogyott ...

szilasi ilona 2 hete új blogbejegyzést írt: Őszi vitamingaléria.

szilasi ilona 3 hete új blogbejegyzést írt: Együnk minél több meggyet!

szilasi ilona írta 3 hete a(z) Főzés,Sütés,Eltevés. fórumtémában:

15 perces csokis-banános torta: ennél gyorsabb édesség...

szilasi ilona 3 hete új képet töltött fel:

Szunyokalas_2047332_6221_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu