Betegségeink: Főzés,Sütés,Eltevés. (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 223 fő
  • Képek - 213 db
  • Videók - 401 db
  • Blogbejegyzések - 1180 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 51 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 223 fő
  • Képek - 213 db
  • Videók - 401 db
  • Blogbejegyzések - 1180 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 51 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 223 fő
  • Képek - 213 db
  • Videók - 401 db
  • Blogbejegyzések - 1180 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 51 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 223 fő
  • Képek - 213 db
  • Videók - 401 db
  • Blogbejegyzések - 1180 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 51 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Főzés,Sütés,Eltevés.

Ezt a témát szilasi ilona indította 4 éve

Ide minden olyan témával kapcsolatos dolgot írhatsz,netről feltehetsz ami főzéssel sütéssel eltevéssel kapcsolatos.Vagy is recepteket írhattok akár saját vagy a neten talált .

Hozzászólások eddig: 85

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

szilasi ilona üzente 1 hete

Házi fokhagymakrém tartósítószer nélkül – fokhagymakrém házilag...
A fokhagyma minden formájában - így a most bemutatott házi fokhagymakrémként is - az egyik legegészségesebb fűszernövény a világon. Nem hiába hát, hogy a tradicionális magyar konyha egyik igen régi és népszerű eleme, ennél többet talán csak a fűszerpaprikát használjuk. A fokhagymát számtalan módon eltehetjük a téli időkre, és az egyik legjobb formája, ha a füzérbe kötött fokhagymát száraz, hűvös helyre akasztva tároljuk, és mindig annyit veszünk le belőle, amennyi éppen kell.

http://www.eztfaldfel.hu/2015/06/hazi-fokhagymakrem-tartositoszer-nelkul-telire.html

Válasz

szilasi ilona üzente 5 hónapja

Mennyei bodzaviráglekvár, ahogy a nagyi is készítette
Nem nagy munka, és akár hónapok múlva is élvezheted a bodzaviráglekvár csodás ízét.

https://femina.hu/recept/bodzavirag-lekvar/?fbclid=IwAR0YIKgQ4XNqHCOixVZZl2RzO6E4ZDAgu5wh8HZy0CdfXqpZQB7OEt2wkb0

Válasz

Kovács Brigitta üzente 6 hónapja

HOZZÁVALÓK
2 csomag oreo keksz (2x44 g)
40 dkg vaj
4 dl habtejszín
30 dkg étcsoki
20 dkg cukor

A kekszeket egy aprítóba tesszük és alaposan összedaráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, összekeverjük, majd egy piteformába simítjuk és egyenletesen lenyomkodjuk, hogy a szélére is jusson. Fél órára a hűtőbe tesszük.
Közben a tejszínt felmelegítjük az étcsokoládéval, majd amikor az elolvadt, hozzáadjuk a cukrot és az egészet összeolvasztjuk. 

A csokikrémet a behűtött kekszes alapra csurgatjuk, egyenletesen eloszlatjuk, majd az egészet a hűtőbe tesszük 1 órára. A hűtőből kivéve friss málnával vagy ízlés szerinti gyümölccsel díszítjük. 

az alapanyagokat mindig úgy válogatom össze, hogy mit és hol találok meg olcsóbban, online nézelődöm minden héten
https://www.ujsagomat.hu/spar/

Válasz

szilasi ilona üzente 6 hónapja

Pincepörkölt.

A kertben sütni-főzni egyaránt kellemes elfoglaltság.A főzés természetesen bográcsban történik.A főszereplők a pincepörköltek.

https://szilasi.blogspot.com/2019/04/pinceporkolt.html

149905_4bf3d49c15a1_s

P1030873.JPG

Válasz

szilasi ilona üzente 6 hónapja

Ez az angolok kedvenc péksütije: így készül a scone
A pogácsához hasonló scone Angliában kötelező kelléke a reggelinek.

A scone lehet sós, édes, háromszög, négyzet vagy pogácsa alakú, leginkább az utóbbi formában találkozhatsz vele. Pikk-pakk összeállíthatod, tehetsz bele aszalt gyümölcsöt, csokidarabokat, megkenheted vajjal, kínálhatod sajttal. Kardos Éva receptjében dió van, de ha hagyományoshoz tegyél bele mazsolát, és edd tejszínhabbal és eperlekvárral.

Scone

Hozzávalók 6 darabhoz: 25 dkg liszt 6 dkg vaj 6 dkg dió 2 púpozott teáskanál sütőpor 1,5 dl tej 1 tojás 1 csomag vaníliás cukor csipet só

Elkészítés:

Tedd egy tálba a lisztet, majd add hozzá a sütőport, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, és keverd alaposan össze. Mehet hozzá a feldarabolt hideg vaj is, majd az ujjaiddal morzsold össze. Dolgozd hozzá az apróra összevágott diót is. Öntsd hozzá a hideg tejet, késsel keverd össze a tésztát, és borítsd lisztezett felületre. Egy-két mozdulattal formáld cipóvá, de ne gyúrd túl sokáig, mert akkor túl tömör lesz a sütemény. Végül kézzel lapítsd a tésztát körülbelül 3 centi vastagra, és vágd fel hat-nyolc nagyobb háromszögre.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és tedd rá a sütiket. Kend meg őket felvert tojással. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd 15 perc alatt aranyszínűre. Közben a tészta szépen megemelkedik. A sütőből a kivéve helyezd rácsra, és hűtsd ki teljesen.

Forrás: https://femina.hu/recept/scone/

149845_e5109dcd9844_s

15867587_2f4be16420dabd7ccecaad57c53268c2_wm.jpg

Válasz

szilasi ilona üzente 6 hónapja

Színpompás húsvéti tortarecept – Használd fel a csokoládétojásokat

A csokoládétojásokkal gazdagított torta ízével és színpompás kinézetével is hatalmas sikert fog aratni, elkészítése sem bonyolult, így akár a kezdők is kipróbálhatják.

Színes húsvéti torta

Hozzávalók:

fél csésze margarin
3/4 csésze cukor
1 egész tojás
1 tojássárgája
2 evőkanál vaníliakivonat
1 és fél csésze liszt
1/4 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
1 és fél teáskanál kukoricakeményítő
ízlés szerint kisebb és nagyobb húsvéti csokoládétojások
1/4 csésze színes tortadara
margarin a sütőforma kikenéséhez

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, a sütőformát vajazd ki, majd tedd félre.

A cukrot és a margarint egy robotgéppel keverd össze alaposan, amíg könnyűvé és krémessé válik. Ezután add hozzá a tojást, a tojássárgáját és a vaníliát, majd keverd tovább, amíg homogén állagú nem lesz a masszád.

A lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a kukoricakeményítőt is keverd össze, de külön tálban, és csak ezután add hozzá fokozatosan a száraz hozzávalókat a nedvesekhez.

Amint a tészta összeállt, add hozzá a tortadarát és a csokoládétojásokat. Mehet is a sütőformába. 20–25 percig süsd, amíg a teteje enyhén meg nem barnul – a tűpróbát se feledd.

Miután teljesen kihűlt, helyezd a tálalótálra, és díszítsd tejszínhabbal, valamint a kisebb csokitojásokkal.

Forrás:https://www.life.hu/csalad/20190409-szinpompas-husveti-torta-recept-hasznald-fel-a-csokoladetojasokat.html

149710_07080e08679f_s

20190412szinpompas-husveti-tortarecept--hasznald.jpg

Válasz

szilasi ilona üzente 7 hónapja

Mennyei habos joghurttorta.

Mennyei habos joghurt torta.
-pillanatok alatt összedobhatod!

Munka körülbelül 45 perc.Fogyasztható körülbelül 6 óra múlva.

Hozzávalók:
a tésztához:
4 tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
fél teáskanál sütőpor
a krémhez:
6 dl joghurt
3 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
2 teáskanál vaníliaaroma
15 g porzselatin
a tetejére:
100 g étcsokoládé
1 teáskanál olaj
Elkészítés:
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojások sárgáját a cukorral kikavarjuk. Hozzáadjuk a sárgáját a habhoz és beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát kivajazott, kilisztezett 23 cm átmérőjű tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük.
A joghurtot kikeverjük a porcukorral és a vaníliával. A habot felverjük majd a krémhez keverjük. A zselatint feloldjuk és szintén hozzáadjuk.
A tésztát hagyjuk kihűlni, de ne vegyük ki a formából. Ráöntjük a krémet és hűtőbe tesszük legalább 4 órára, amíg a krém megdermed rajta.
A csokoládét az olajjal együtt vízgőz felett felolvasztjuk. Amikor a krém megdermedt, levesszük a forma oldalát és a csokoládét rácsorgatjuk.

Forrás: http://blikkruzs.blikk.hu/konyha/mennyei-habos-joghurttorta-pillanatok-alatt-osszedobhatod/w8n4l3z

149559_490ec862f881_s

unnamed.jpg

Válasz

szilasi ilona üzente 7 hónapja

Grízes mézes

Hozzávalók


Tészta

10 dkg Rama
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál méz
0,5 dl tej
1 db tojás
1 cs. sütőpor
50 dkg liszt

Krém

3 evőkanál cukor
0,5 l tej
2 vaníliacukor
4 evőkanál búzadara
25 dkg Rama
20 dkg porcukor

Elkészítés


1. 10 dkg Rama, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 0,5 dl tej, 1 db tojás, 1 cs. sütőpor: ezeket gőz fölött felolvasztom, majd hűlés után 50 dkg lisztet teszek bele és jól összegyúrom. Maximum 30x40 cm-es tepsi hátán 4 lapot sütök belőle.
2. 0,5 l tej 3 evőkanál cukor, 1 vaníliacukor, 4 evőkanál búzadara. Ezekből tejbegrízt főzök.
3. 25 dkg Ramát 20 dkg porcukorral, 1 vaníliacukorral habosra keverek, majd a kihűlt grízzel összedolgozom és kettéosztom.

4. Töltés: 1. lapra a krém felét rákenem, a 2. lapot megkenem baracklekvárral, ráhelyezem a 3. lapot és a krém másik felét, majd erre a 4. lapot. Tetejére 10 dkg étcsokoládét 2 evőkanál étolajjal gőz fölött felolvasztok, még melegében rásimítom.
5. Szeletelés: következő nap, mert akkorra puha lesz.. Vizes késsel szeletelem.
Forrás: sutigyar.hu

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

szilasi ilona 21 órája új blogbejegyzést írt: Harc a penésszel.

szilasi ilona 1 napja új blogbejegyzést írt: Melengető diéta.

szilasi ilona 3 napja új blogbejegyzést írt: Otthoni biopraktikák.

szilasi ilona 5 napja új blogbejegyzést írt: A tél kellemetlen hangja.

szilasi ilona írta 1 hete a(z) Főzés,Sütés,Eltevés. fórumtémában:

Házi fokhagymakrém tartósítószer nélkül – ...

szilasi ilona 1 hete új blogbejegyzést írt: Kézmosás.

szilasi ilona 1 hete új videógalériát töltött fel:

Mindenszentek.

szilasi ilona 1 hete új videót töltött fel:

szilasi ilona 2 hete új blogbejegyzést írt: A szemünk is megfázhat?

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu