Betegségeink: Főzés,Sütés,Eltevés. (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 220 fő
  • Képek - 208 db
  • Videók - 374 db
  • Blogbejegyzések - 1038 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 40 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 220 fő
  • Képek - 208 db
  • Videók - 374 db
  • Blogbejegyzések - 1038 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 40 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 220 fő
  • Képek - 208 db
  • Videók - 374 db
  • Blogbejegyzések - 1038 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 40 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 220 fő
  • Képek - 208 db
  • Videók - 374 db
  • Blogbejegyzések - 1038 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 40 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Főzés,Sütés,Eltevés.

Ezt a témát szilasi ilona indította 1 éve

Ide minden olyan témával kapcsolatos dolgot írhatsz,netről feltehetsz ami főzéssel sütéssel eltevéssel kapcsolatos.Vagy is recepteket írhattok akár saját vagy a neten talált .

Hozzászólások eddig: 50

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

szilasi ilona üzente 1 hete

Padlizsános csirke
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell-filé
50 dkg padlizsán
15 dkg császárhús
2 nagy fej hagyma
1 csomag gyros fűszerkeverék
kevés olaj
kevés zsiradék
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, és kisebb szeletekre vágjuk. A fűszerkeveréket elkeverjük néhány kanál olajban, és 15 percre félre rakjuk.
A szalonnát, a hagymát és a padlizsánt kockacukor méretű darabokra vágjuk. A császárhús zsírjára sütjük, ha kevés a zsiradék, pótoljuk. A szalonnakockákat kivesszük és félretesszük. A hússzeleteket mindkét oldalukon gyorsan megkapatjuk. Visszarakjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát és a padlizsánt, és addig sütjük, amíg a padlizsán megpuhul.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Forrás: http://szem-szajnak.reblog.hu/padlizsanos-csirke

Válasz

szilasi ilona üzente 3 hete

Hajtogatva.
Hozzávalók: 5 dkg élesztő,
2 kávéskanál só,
2 evőkanál cukor,
85 dkg liszt,
1 kocka ( 250 g ) sütőmargarin-a margarinból
vágjunk le egy keveset a tepsi
aljának a kikenésére.
2 tojás,
Szükség szerint tejfől( nekem ehhez a mennyiséghez
4 evőkanál tejföl elégvolt ),
25 dkg reszelt sajt,
A kenéshez 1 tojás,
Kevés tej.

Elkészítés: Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos cukros tejbe.
Amíg az élesztő felfut kimérjük a lisztet,és elmorzsoljuk a margarint a liszttel.Hozzáadjuk a sót,a két egész tojást,a felfuttatott élesztőt s a tejfölt. Kb: 15 percig kézzel dagasztjuk.Lágy tésztát kell kapnunk.Csak akkor lesz könnyű és finom a pogácsa,ha nem teszünk hozzá lisztet.
Kinyújtás előtt 15 percig letakarva pihentetjük.
A gyúró deszkát alaposan szórjuk meg liszttel,és erre borítsuk a tésztát.A tésztát szórjuk meg kevés liszttel és óvatosan nyújtsuk ki egy jó nagy négyzet alakúra.Szórjuk rá a sajt 2/3 részét ( a maradék sajt a pogácsa tetejére kerül ).Utána hajtogassuk össze a tésztát,takarjuk le s 20 percig hagyjuk állni,20 perc után alaposan gyúrjuk át a tésztát,nyújtsuk ki s újra hajtogassuk össze s letakarva 20 percig hagyjuk pihenni.Ezt még két alkalommal ismételjük meg.
Az utolsó pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát ujjnyi vastagra,késsel rácsozzuk be a tetejét s pogácsa szaggatóval szaggassuk ki,a tepsi alját kevés margarinnal kenjük be s a kiszaggatott pogácsákat rakjuk a tepsibe,kenjük be a tetejüket tojással,szórjunk rájuk reszelt sajtot.
Előmelegített forró sütőbe rakjuk s közepes lángon süssük meg.

134882_cf98e25c0f4b_s

P1030209.JPG

Válasz

szilasi ilona üzente 4 hete

Citromos barackhab
Citromos-barackos-joghurtos piskótának indult, de mikor konstatáltam (természetesen miután előpakoltam már mindent), hogy nincs itthon tojás, gyorsan stratégiát váltottam és lett belőle pohárkrém. Ami már csak azért is jó döntésnek bizonyult, mert aznap volt a nyár eddigi legmelegebb napja és nem hiányzott hozzá még a sütő plusz fűtése is. :D Szóval összességében csak hálás lehetek, hogy elfogyott az a fránya tojás. :D

http://foznijosutnimegjobb.reblog.hu/citromos-barackhab

Válasz

szilasi ilona üzente 1 hónapja

Lesd el a trükköt! Így lesz a legpuhább, leglégiesebb a piskóta!

„Már sokféle módon készítettem piskótát, de e szerint a recept szerint lett a legkönnyebb a tésztája.”

Hozzávalók:

6 tojás

4 evőkanál víz

10 evőkanál cukor

10 evőkanál liszt

1 csomag sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a vizet, a cukrot és kemény habbá verjük.

A felvert tojásfehérjéhez egyenként hozzá adjuk a tojássárgáját, habverővel elkeverjük.

Majd a veszünk egy fakanalat, és egy irányba kavarva, kanalanként hozzáadjuk a már megszitált lisztet. Óvatosan elkeverjük.

180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 23-30 perc alatt (a sütő erősségétől függően) készre sütjük. Ízlés szerint tölthetjük, kenhetjük lekvárral, krémekkel. Kiváló úgy is, hogy sütés előtt, miután a massza a tepsibe kerül, tört diót, magvazott meggyel, vagy bármilyen gyümölccsel meghintjük.

(A hozzáadott víz gőzzé alakul, ez fújja magasra a tésztát, mely így nagyon finom puha lesz!)

Arra is kell figyelni, hogy ne akarjuk gyorsan kihűteni. Hagyjuk, amíg szép lassan magától kihűl

Ízlés szerint tölthetjük, kenhetjük lekvárral, krémekkel. Kiváló úgy is, hogy sütés előtt, miután a massza a tepsibe kerül, tört diót, magvazott meggyel, vagy bármilyen gyümölccsel meghintjük.

(Karcsi konyhája)

Forrás: http://blikkruzs.blikk.hu/konyha/lesd-el-a-trukkot-igy-lesz-a-legpuhabb-leglegiesebb-a-piskota/hvhhtef

Válasz

szilasi ilona üzente 2 hónapja

szilasi ilona üzente 2 hónapja

Kakas pörkölt.

Hozzávalók: 1 kakas ( az én kakasom 1 éves volt. ),
1 nagyfej vöröshagyma,
3-4 gerzd fokhagyma,
őrölt pirospaprika,
2 dl tejföl,
ízlés szerint só,ételízesítő,zőldségződje,
1 kávés kanál őrölt gyömbér,
kevés zsír,1 marék szarvacska tészta,
4-5 szem egész fekete bors.

Elkészítés: A konyha kész kakast hideg vízbe beáztatjuk.( én saját nevelésű kakast használtam ).
Amíg a kakasunk ázik a hideg vízben,adig megpucoljuk a vöröshagymát apróra vágjuk és
kevés zsíron megfonnyasztjuk.Utána 1 kevés vizet öntünk hozzá és a feldarabolt kakast
rá rakjuk a megfonnyasztott vöröshagymára,majd bő vízzel felöntjük.Ha felforrt akkor
hozzáadjuk a megpucolt apróra vágott fokhagymákat,és az egész borsokat.
A kakasunkat közepes lángon hagyjuk főni ( ha szükséges vizet pótolunk hozzá ).
Közben felteszünk forrni vizet,ha felforrt akkor teszünk bele 1 teáskanál sót és
szintén 1 teáskanál zsírt.Mikor újra forr a víz bele rakjuk a tésztát.Ha megpuhult
( nem kell nagyon puhára főzni ) leszűrjük.Ha a kakasunk megfőtt,hozzáadjuk az
őrölt pirospaprikát,sót,az ételízesítőt,a zöldség zöldjét,és a z őrölt gyömbért.Forraljuk még
2-3 percig és hozzáadjuk a leszűrt tésztát.Amennyiben szükséges vizet öntünk hozzá.
Az ételünket alaposan össze keverjük a tésztával,és hagyjuk főni.Közben a tejfölt simára
keverjük 1 tányérban és állandó kevergetés közben az ételünkbe csúrgatjuk.
Forrás után még 1-2 percig forraljuk s tálaljuk.

http://iculenka.blogspot.hu/2017/05/kakas-porkolt.html

Válasz

szilasi ilona üzente 2 hónapja

szilasi ilona üzente 2 hónapja

Tojásleves másképpen.


Hozzávalók: Kevés zsír,vagy olaj,1 kis fej vöröshagyma,1 kis üveg csalamádé, személyenként 2 db tojás,a galuskához 1 db tojás kevés liszt,3 gerezd fokhagyma,tej,ízlés szerint só,ételízesítő,kevés zöldség zöldje,késhegynyi morzsolt tárkonylevél,őrölt pirospaprika.

Elkészítés: Leveses edényben olvasztunk egy kevés zsírt ( a zsírt olajjal is helyettesíthetjük ),a megpucolt apróra vágott vöröshagymát üvegesre fonnyasztjuk rajta.Kevés vízzel felöntjük,és hozzáadjuk a csalamádét és annyi vizet öntünk hozzá,hogy bőven ellepje.Addig főzzük a csalamádét amíg a tartalma megpuhul. Ha megpuhult hozzá adjuk a megpucolt és apróra vágott fokhagymát,az apróra vágott zöldség zöldet,sót,ételízesítőt,a kés hegynyi morzsolt tárkony levelet,és az őrölt pirospaprikát.Amikor felforrt egyenként beletesszük a már előzőleg feltört tojásokat.Vigyázva,hogy ne sérüljön a sárgája.Lehetőleg ne kavarjuk mert összetörjük.4-5 percig főzzük.Ezután beleszaggatjuk a galuskát.Mikor felforrt beleöntünk 2 dl tejet.Mikor a leves felforrt hagyjuk forrni még 1-2 percig s utána tálalhatjuk.


Morzsolt tárkonylevél; Ázsiában őshonos,őseink a népvándorlás során hozták be a Kárpát-medencébe.Erdélyben az egyik legismertebb és leg kedveltebb fűszernövény.
Felhasználási javaslat;levesek,raguk,borjú és bárány ételek kiváló ízesítője.
Jellegzetes aromája miatt óvatosan adagoljuk!

http://iculenka.blogspot.hu/2017/05/tojasleves-maskeppen.html

Válasz

szilasi ilona üzente 2 hónapja

Sonkás-újhagymás csirkeszelet recept

Hozzávalók:
6 nagyobb szelet csirkemell
1 csapott kk só
1 tk grill fűszerkeverék
3-4 ek olaj a sütéshez
2 szál újhagyma a zöld szárával együtt
10 dkg pulykasonka (vagy csirkemellsonka, vagy bármilyen felvágott)
10 dkg reszelt sajt
2 ek reszelt parmezán sajt
3,5 dl tejföl
1 tojás
1 csipet só
1 csipet bors


Elkészítése:

A csirkemell szeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük, vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel.

Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat hevítünk, amin a husik mindkét oldalát pár perc alatt elősütjük. A szeleteket egy közepes tepsibe fektetjük.

A megtisztított újhagymát karikára vágjuk. A felvágottat apróra kockázzuk.

Egy tálban a tejfölt elkeverjük a tojással, a sóval, borssal, majd hozzáadjuk az újhagymát, a sonkát, a parmezánt és a reszelt sajt felét.

Jól összeforgatjuk és az elősütött husikra halmozzuk. A maradék reszelt sajttal megszórjuk.

Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 35 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

Melegen, krumplipürével, párolt rizzsel esetleg friss salátával kínáljuk.

http://receptneked.hu/szarnyas/sonkas-ujhagymas-csirkeszelet/

Válasz

szilasi ilona üzente 3 hónapja

Két évig is eláll, nem puhul meg
A teljesen érett, de még kemény meggyet vagy cseresznyét na­gyon jól megmossuk, majd szárától megtisztítjuk, de vigyázzunk, nehogy a gyümölcs húsát megsértsük.

Egy hét decis, csavaros üveget a gyümölccsel félig megtöltünk, az üveg alját óvatosan megveregetjük, hogy minél több férjen bele, majd két evőkanál kristálycukrot szórunk rá. Ezután az üveget a gyümölccsel tele­töltjük, egy késhegynyi tartósítót és még két kanál kristálycukrot (így összesen négy evőkanál cukor lesz egy üvegben) szórunk rá. Szódavízzel teletöltjük, és a kupakot az üvegre csavarjuk, vagy csavaros üveg hiányában két réteg celofánnal lekötjük. Két évig is eláll, nem puhul meg. Íze olyan, mintha rumos gyümölcs lenne.

http://www.befottkompotsavanyusag.com/nyers-cseresznye-es-meggy.html

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

szilasi ilona írta 1 napja a(z) Társalgó. fórumtémában:

Szájápolás. https://iculenka. blogspot....

szilasi ilona 2 napja új blogbejegyzést írt: Száj ápolás helyes fogmosás.

szilasi ilona írta 1 hete a(z) Főzés,Sütés,Eltevés. fórumtémában:

Padlizsános csirke Hozzávalók: 50 dkg csirkemell-filé 50 dkg ...

szilasi ilona 1 hete új blogbejegyzést írt: Kalcium.

szilasi ilona 1 hete új blogbejegyzést írt: Dinnyés álomdiéta.

szilasi ilona 1 hete új blogbejegyzést írt: Apró parazita nagy bajt csinál!

szilasi ilona 2 hete új blogbejegyzést írt: Munkahelyi étkezés.

szilasi ilona 2 hete új blogbejegyzést írt: Táplálkozás az évszakok szerint.

szilasi ilona 2 hete új blogbejegyzést írt: Aki a csirkehúst szereti.

szilasi ilona 2 hete új blogbejegyzést írt: Erdőjárás,gombászás.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu