Betegségeink: Főzés,Sütés,Eltevés. (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 221 fő
  • Képek - 210 db
  • Videók - 379 db
  • Blogbejegyzések - 1116 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 48 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 221 fő
  • Képek - 210 db
  • Videók - 379 db
  • Blogbejegyzések - 1116 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 48 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 221 fő
  • Képek - 210 db
  • Videók - 379 db
  • Blogbejegyzések - 1116 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 48 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 221 fő
  • Képek - 210 db
  • Videók - 379 db
  • Blogbejegyzések - 1116 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 48 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Főzés,Sütés,Eltevés.

Ezt a témát szilasi ilona indította 3 éve

Ide minden olyan témával kapcsolatos dolgot írhatsz,netről feltehetsz ami főzéssel sütéssel eltevéssel kapcsolatos.Vagy is recepteket írhattok akár saját vagy a neten talált .

Hozzászólások eddig: 70

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

szilasi ilona üzente 2 hete

Desszert túra amerikai módra.
Aki szereti az édességet,az biztosan kóstolta már a habkönnyű sajttortát,a csábítóan csokoládés brownie-t vagy éppen az omlós és meglepetésekkel teli csokis kekszet.Bizony,ezt a sok finomságot mind Amerikának köszönhetjük,de vajon malyik tagállamból indultak el világhódító útjukra?
A legérdekesebb:SültAlaszka.
A sült fagylalt frappáns elnevezése Charles Ranhoffer konyhafőnöknek köszönhető,aki 1867 - ben találta fel desszertként,amikor is Amerika megvásárolta Alaszkát.A forró és jeges csoda elkészítésétől egyébként nem kell megijedni,egy kezdő háziasszony is nyugodtan megpróbálhatja.A piskóta alapra ízlésünknek megfelelő fagylaltot és gyümölcsöt tehetünk.

http://iculenka.blogspot.com/2018/10/desszert-tura-amerikai-modra.html

Válasz

szilasi ilona üzente 4 hónapja

Így készül a legfinomabb grízgaluska!

Csak 1 titkos hozzávaló kell bele!
Nem mindenki tudja,hogyan készül a jó grízgaluska,amilyet a nagyi készít.Segítünk felidézni az emlékeket-és ízeket.

Hozzávalók:2 tojás,7 evőkanál gríz,1 késhegynyi szódabikarbóna,pár csepp olaj,só.
Elkészítése:A tojásokat elkavarjuk kevés olajjal és sóval,majd hozzákeverjük a szódabikarbónát is.Ezután a grízt lassanként szórjuk bele,és addig kavargatjuk,míg tejfölszerű állaga lesz.Amikor a leves megfőtt,belemártunk 1 kanalat és beleszaggatjuk vele a masszát.Az edényre teszünk egy fedőt,és alacsony lángon legfeljebb 10 percig továbbfőzzük,hogy megfőjön a grízgaluskánk is.

Forrás: Kiskegyed 2017.Március 14. 26.évfolyam,11.szám (1283)

142521_9cbcb8ebef21_s

P1030524.JPG

Válasz

szilasi ilona üzente 4 hónapja

Gyors savanyú uborka, ez felülmúlja az uborkasalátát és a kovászos uborkát is!

Az uborkasaláta helyett próbálj ki valami sokkal finomabbat! Ez egy nagyon ínycsiklandó recept, aminek a különlegessége, hogy szénsavas ásványvízzel készítjük el az uborkát. Tetszés szerinti mennyiségű tormát tégy bele, ha nem szereted, ki is hagyhatod. Nem a megszokott savanyú uborka lesz belőle, inkább friss nyárias lesz.

Hozzávalók:

15 db uborka
1,5 l szénsavas ásványvíz
25 g só
5 gerezd fokhagyma
friss torma (tetszés szerint)
kapor
Elkészítése:

Az uborkát mosd meg és vágd le a végeit. A tormát tisztítsd meg és vágd csíkokra. Az uborkát tedd egy tálba, add hozzá a tormát, a megtisztított fokhagymagerezdeket és a kaprot. A sót keverd el a szénsavas ásványvízben, majd öntsd az uborkára. Takard le és 24 óráig tartsd szoba hőmérsékleten. Majd tedd hűtőbe és hidegen tálald.

Forrás: https://ketkes.com/gyors-savanyu-uborka-ez-felulmulja-az-uborkasalatat-es-a-kovaszos-uborkat-is/

Válasz

szilasi ilona üzente 5 hónapja

CSOKOLÁDÉS SZELET DIÓVAL ÉS MÉZZEL, TÖKÉLETES VÁLASZTÁS KÜLÖNLEGES ALKALMAKRA! MENTSD EL EZT A RECEPTET! ;)

Hozzávalók a tésztához:
400 g liszt
150 g cukor
3 evőkanál tej
1 tojás
1 kiskanál szódabikarbóna
30 g vaj
2 evőkanál méz
3 evőkanál kakaópor
A krémhez:
2 tojássárgája
300 ml tej
100 g cukor
2 evőkanál liszt
250 g vaj
vaníliaaroma
apróra vágott dió
A tetejére:
150 g csokoládé
1 teáskanál vaj

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a liszt és a kakaó kivételével egy edénybe tesszük és jól összekeverjük. Alacsony lángon, folyamatosan kavargatva addig melegítjük, amíg megváltozik a színe. Majd levesszük és hozzáadjuk a lisztet és a kakaót, alaposan összekeverjük. A tésztát több részre osztjuk és 4 – 5 mm vastagra nyújtjuk. Ha magas süteményt szeretnénk, a lapokat kettévágjuk és kisebb tepsiben sütjük. A lapokat egy lisztezett tepsi hátoldalán, közép meleg sütőben megsütjük.
Krém: A tojássárgáját a cukorral és a vaníliaaromával felverjük, beletesszük a lisztet, hozzáöntjük a tejet és folyamatosan kavargatjuk, vízgőz fölött addig főzzük, amíg krémes állagú lesz. A krémet hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük és kanalanként hozzáadjuk a krémhez.
Minden lapot megkenünk a krémmel és megszórjuk a dióval, a legfelső lapra a felolvasztott csokoládéból és vajból kapott máz kerül. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.
http://receptvelem.com/2018/03/06/csokolades-szelet-dioval-es-mezzel-tokeletes-valasztas-kulonleges-alkalmakra-mentsd-el-ezt-a-receptet/
Forrás:

Válasz

szilasi ilona üzente 5 hónapja

Ha ezt a receptet megismered, soha többé nem veszel kenyeret! Puha kefires lepény – gyorsan elkészíthető és finom

Ezzel a puha lepénnyel régebben nagyon sokszor meglepett a nagymamám, ő akkoriban hetente sütötte. Emlékszem, a legnehezebb a várakozás volt, alig vártuk, hogy végre kihűljön egy kicsit, hogy azonnal felfalhassuk. Manapság már én sütöm ezeket a lepényeket a családomnak, de egyvalami megmaradt: az öröm, és boldogság, amikor elkészülnek.

Kefires lepény töltelékkel – recept

Hozzávalók a tésztához:

500 ml kefir (mindegy, hogy milyen zsírtartalmú)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
2 evőkanál növényi olaj
50-55 dkg liszt
50 gramm vaj
só (ízlés szerint)
Hozzávalók a töltelékhez (ízlés szerint):

virsli vagy sajt és sonka
párolt gomba
párolt káposzta
burgonyapüré
túró, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral stb.
Elkészítése:

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat.
A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy lágy tésztát nem kapunk. Ha szükségét látjuk, adjunk még hozzá lisztet. Akkor jó, ha a massza kissé a kezünkhöz ragad. Szórjunk a tetejére egy kevés lisztet, fedjük be konyharuhával és 10 percig hagyjuk állni.

A masszát alakítsuk hosszúkásra és nyolc-kilenc részre vágjuk fel. Az egyes darabokat sodorjuk ki kisujjnyi vastagságúra. A közepébe tegyük az előzőleg elkészített tölteléket, a széleit hajtsuk fel és kissé egyengessük el a tetejét. hagyjuk újabb két-három percet állni.

Amíg a lepények pihennek, serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat. A lepényeket mindkét oldalán süssük meg fedő alatt.

Olvasszuk fel a vajat és a kész lepényeket kenjük be vele. Kissé meg is sózhatjuk. Tegyük a lepényeket egy tálba, fedjük le egy konyharuhával és hagyjuk kihűlni 10-15 percig.
Így készül hát ez a nem mindennapi, de nagyon finom és puha lepény, a serpenyő tetejét valósággal leemeli, annyira megdagad a sütés során. A recept kissé módosítható is, készíthetjük akár töltelék nélkül, illetve édesen, ez esetben a tésztához adjunk pár evőkanál cukrot, vagy a kész lepényeket szórjuk meg cukorral.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is ezt a fantasztikus receptet, hátha ők még nem ismerik!

Kedves olvasónk, Dudus Farkasinszky küldte az alábbi képet, az alábbi észrevétellel:

Nagyon puha omlós lett, én házi sonkát és virslit tettem bele!

Forrás: http://diabetika.hu/ha-ezt-a-receptet-megismered-soha-tobbe-nem-veszel-kenyeret-puha-kefires-lepeny-gyorsan-elkeszitheto-es-finom/

Válasz

szilasi ilona üzente 5 hónapja

szilasi ilona üzente 5 hónapja

A paradicsom a nyár egyik legegészségesebb zöldsége, szerencsére jó hosszú ideig lehet fogyasztani a friss kerti paradicsomot. Azonban, ha eljön az őszi betakarítás ideje, már csak sóvárogva gondolunk a nyári ízekre. Ültessünk minél több paradicsomot, és tegyük el télire.

Hozzávalók:

nagyjából egyforma, kisebb, vastag héjú paradicsomok
2 kaporág
2 evőkanál cukor
1 evőkanál só
2 evőkanál almaecet
Elkészítés:

1.Mossuk meg a paradicsomokat, távolítsuk el a szárakat róla, csak óvatosan, nehogy beszakadjon. Szurkáljuk meg egy villával egy-két helyen.

2.Forrázzuk le az üveg tetejét.

3.Helyezzük szorosan egymás mellé az üvegbe a paradicsomokat, és a kaprot. A paradicsomok tetejére is tegyünk egy kaprot

.4.Töltsünk az üvegbe felforralt vizet, hagyjuk állni 5-10 percet, majd öntsük le. Ezután újra töltsük fel a cukorral, almaecettel, és sóval elkevert forró vízzel.

5.Adhatunk hozzá fokhagymát, petrezselyemzöldet, vagy lestyánt is. Zárjuk le az üveget, majd fordítsuk fejjel lefele, és takarjuk be egy paplannal. Hagyjuk így míg teljesen kihűl, majd másnap mehet a kamrába.

tudasfaja.com

Forrás: https://www.tudasfaja.com/anyosom-igy-teszi-el-a-paradicsomot-iden-kiprobalom-en-is-mentsd-el-magadnak-ezt-a-modszert/

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

szilasi ilona 2 napja új blogbejegyzést írt: Téli csodaszer:gyömbér.

szilasi ilona írta 2 hete a(z) Főzés,Sütés,Eltevés. fórumtémában:

Desszert túra amerikai módra. Aki szereti az édességet,az ...

szilasi ilona írta 2 hete a(z) Főzés,Sütés,Eltevés. fórumtémában:

3 isteni, kávés süteményrecept http://www.life....

szilasi ilona 1 hónapja új blogbejegyzést írt: Nem csak nyáron fájhat a visszér!

szilasi ilona 1 hónapja új blogbejegyzést írt: Melegedjünk gazdag levesekkel.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu