Betegségeink: Főzés,Sütés,Eltevés. (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 219 fő
  • Képek - 208 db
  • Videók - 374 db
  • Blogbejegyzések - 1021 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 40 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 219 fő
  • Képek - 208 db
  • Videók - 374 db
  • Blogbejegyzések - 1021 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 40 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 219 fő
  • Képek - 208 db
  • Videók - 374 db
  • Blogbejegyzések - 1021 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 40 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Betegségeink és gyógyításuk közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 219 fő
  • Képek - 208 db
  • Videók - 374 db
  • Blogbejegyzések - 1021 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 40 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Betegségeink és gyógyításuk vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Főzés,Sütés,Eltevés.

Ezt a témát szilasi ilona indította 1 éve

Ide minden olyan témával kapcsolatos dolgot írhatsz,netről feltehetsz ami főzéssel sütéssel eltevéssel kapcsolatos.Vagy is recepteket írhattok akár saját vagy a neten talált .

Hozzászólások eddig: 47

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

szilasi ilona üzente 1 napja

Lesd el a trükköt! Így lesz a legpuhább, leglégiesebb a piskóta!

„Már sokféle módon készítettem piskótát, de e szerint a recept szerint lett a legkönnyebb a tésztája.”

Hozzávalók:

6 tojás

4 evőkanál víz

10 evőkanál cukor

10 evőkanál liszt

1 csomag sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a vizet, a cukrot és kemény habbá verjük.

A felvert tojásfehérjéhez egyenként hozzá adjuk a tojássárgáját, habverővel elkeverjük.

Majd a veszünk egy fakanalat, és egy irányba kavarva, kanalanként hozzáadjuk a már megszitált lisztet. Óvatosan elkeverjük.

180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 23-30 perc alatt (a sütő erősségétől függően) készre sütjük. Ízlés szerint tölthetjük, kenhetjük lekvárral, krémekkel. Kiváló úgy is, hogy sütés előtt, miután a massza a tepsibe kerül, tört diót, magvazott meggyel, vagy bármilyen gyümölccsel meghintjük.

(A hozzáadott víz gőzzé alakul, ez fújja magasra a tésztát, mely így nagyon finom puha lesz!)

Arra is kell figyelni, hogy ne akarjuk gyorsan kihűteni. Hagyjuk, amíg szép lassan magától kihűl

Ízlés szerint tölthetjük, kenhetjük lekvárral, krémekkel. Kiváló úgy is, hogy sütés előtt, miután a massza a tepsibe kerül, tört diót, magvazott meggyel, vagy bármilyen gyümölccsel meghintjük.

(Karcsi konyhája)

Forrás: http://blikkruzs.blikk.hu/konyha/lesd-el-a-trukkot-igy-lesz-a-legpuhabb-leglegiesebb-a-piskota/hvhhtef

Válasz

szilasi ilona üzente 2 hete

szilasi ilona üzente 4 hete

Kakas pörkölt.

Hozzávalók: 1 kakas ( az én kakasom 1 éves volt. ),
1 nagyfej vöröshagyma,
3-4 gerzd fokhagyma,
őrölt pirospaprika,
2 dl tejföl,
ízlés szerint só,ételízesítő,zőldségződje,
1 kávés kanál őrölt gyömbér,
kevés zsír,1 marék szarvacska tészta,
4-5 szem egész fekete bors.

Elkészítés: A konyha kész kakast hideg vízbe beáztatjuk.( én saját nevelésű kakast használtam ).
Amíg a kakasunk ázik a hideg vízben,adig megpucoljuk a vöröshagymát apróra vágjuk és
kevés zsíron megfonnyasztjuk.Utána 1 kevés vizet öntünk hozzá és a feldarabolt kakast
rá rakjuk a megfonnyasztott vöröshagymára,majd bő vízzel felöntjük.Ha felforrt akkor
hozzáadjuk a megpucolt apróra vágott fokhagymákat,és az egész borsokat.
A kakasunkat közepes lángon hagyjuk főni ( ha szükséges vizet pótolunk hozzá ).
Közben felteszünk forrni vizet,ha felforrt akkor teszünk bele 1 teáskanál sót és
szintén 1 teáskanál zsírt.Mikor újra forr a víz bele rakjuk a tésztát.Ha megpuhult
( nem kell nagyon puhára főzni ) leszűrjük.Ha a kakasunk megfőtt,hozzáadjuk az
őrölt pirospaprikát,sót,az ételízesítőt,a zöldség zöldjét,és a z őrölt gyömbért.Forraljuk még
2-3 percig és hozzáadjuk a leszűrt tésztát.Amennyiben szükséges vizet öntünk hozzá.
Az ételünket alaposan össze keverjük a tésztával,és hagyjuk főni.Közben a tejfölt simára
keverjük 1 tányérban és állandó kevergetés közben az ételünkbe csúrgatjuk.
Forrás után még 1-2 percig forraljuk s tálaljuk.

http://iculenka.blogspot.hu/2017/05/kakas-porkolt.html

Válasz

szilasi ilona üzente 1 hónapja

Tojásleves másképpen.


Hozzávalók: Kevés zsír,vagy olaj,1 kis fej vöröshagyma,1 kis üveg csalamádé, személyenként 2 db tojás,a galuskához 1 db tojás kevés liszt,3 gerezd fokhagyma,tej,ízlés szerint só,ételízesítő,kevés zöldség zöldje,késhegynyi morzsolt tárkonylevél,őrölt pirospaprika.

Elkészítés: Leveses edényben olvasztunk egy kevés zsírt ( a zsírt olajjal is helyettesíthetjük ),a megpucolt apróra vágott vöröshagymát üvegesre fonnyasztjuk rajta.Kevés vízzel felöntjük,és hozzáadjuk a csalamádét és annyi vizet öntünk hozzá,hogy bőven ellepje.Addig főzzük a csalamádét amíg a tartalma megpuhul. Ha megpuhult hozzá adjuk a megpucolt és apróra vágott fokhagymát,az apróra vágott zöldség zöldet,sót,ételízesítőt,a kés hegynyi morzsolt tárkony levelet,és az őrölt pirospaprikát.Amikor felforrt egyenként beletesszük a már előzőleg feltört tojásokat.Vigyázva,hogy ne sérüljön a sárgája.Lehetőleg ne kavarjuk mert összetörjük.4-5 percig főzzük.Ezután beleszaggatjuk a galuskát.Mikor felforrt beleöntünk 2 dl tejet.Mikor a leves felforrt hagyjuk forrni még 1-2 percig s utána tálalhatjuk.


Morzsolt tárkonylevél; Ázsiában őshonos,őseink a népvándorlás során hozták be a Kárpát-medencébe.Erdélyben az egyik legismertebb és leg kedveltebb fűszernövény.
Felhasználási javaslat;levesek,raguk,borjú és bárány ételek kiváló ízesítője.
Jellegzetes aromája miatt óvatosan adagoljuk!

http://iculenka.blogspot.hu/2017/05/tojasleves-maskeppen.html

Válasz

szilasi ilona üzente 1 hónapja

Sonkás-újhagymás csirkeszelet recept

Hozzávalók:
6 nagyobb szelet csirkemell
1 csapott kk só
1 tk grill fűszerkeverék
3-4 ek olaj a sütéshez
2 szál újhagyma a zöld szárával együtt
10 dkg pulykasonka (vagy csirkemellsonka, vagy bármilyen felvágott)
10 dkg reszelt sajt
2 ek reszelt parmezán sajt
3,5 dl tejföl
1 tojás
1 csipet só
1 csipet bors


Elkészítése:

A csirkemell szeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük, vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel.

Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat hevítünk, amin a husik mindkét oldalát pár perc alatt elősütjük. A szeleteket egy közepes tepsibe fektetjük.

A megtisztított újhagymát karikára vágjuk. A felvágottat apróra kockázzuk.

Egy tálban a tejfölt elkeverjük a tojással, a sóval, borssal, majd hozzáadjuk az újhagymát, a sonkát, a parmezánt és a reszelt sajt felét.

Jól összeforgatjuk és az elősütött husikra halmozzuk. A maradék reszelt sajttal megszórjuk.

Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 35 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

Melegen, krumplipürével, párolt rizzsel esetleg friss salátával kínáljuk.

http://receptneked.hu/szarnyas/sonkas-ujhagymas-csirkeszelet/

Válasz

szilasi ilona üzente 1 hónapja

Két évig is eláll, nem puhul meg
A teljesen érett, de még kemény meggyet vagy cseresznyét na­gyon jól megmossuk, majd szárától megtisztítjuk, de vigyázzunk, nehogy a gyümölcs húsát megsértsük.

Egy hét decis, csavaros üveget a gyümölccsel félig megtöltünk, az üveg alját óvatosan megveregetjük, hogy minél több férjen bele, majd két evőkanál kristálycukrot szórunk rá. Ezután az üveget a gyümölccsel tele­töltjük, egy késhegynyi tartósítót és még két kanál kristálycukrot (így összesen négy evőkanál cukor lesz egy üvegben) szórunk rá. Szódavízzel teletöltjük, és a kupakot az üvegre csavarjuk, vagy csavaros üveg hiányában két réteg celofánnal lekötjük. Két évig is eláll, nem puhul meg. Íze olyan, mintha rumos gyümölcs lenne.

http://www.befottkompotsavanyusag.com/nyers-cseresznye-es-meggy.html

Válasz

szilasi ilona üzente 1 hónapja

Szilvalekvár kevergetés nélkül

A látvány önmagáért beszél. A szilvalekvár köztudott, hogy állandó keverést igényel. Az itt leírtak szerint csupán alig 1 óráig kell keverni.

Hozzávalók

7 kg szilva
1 kg cukor
2 dl 10%-os ecet
Elkészítése

Az edény alját és oldalát olajjal bekenjük, a kimagozott szilvát beleöntjük. 7 kiló szilvához 1 kiló cukrot, és 2 dl 10%-os ecetet veszünk. A cukrot a szilvára szórjuk, és az ecettel leöntjük. Keverés nélkül, nagyon kis lángon 6-7 óráig főzzük, majd végül erős lánggal, állandóan kevergetve még 40-50 percig. Üvegekbe töltjük, lekötjük és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.

Fontos, hogy egyszer sem szabad megkeverni, mert ha már egyszer elkezdjük nem lehet abbahagyni!!!

Tippek Olvasóinktól:

-A legjobb megoldás az enyém…zománcozott tepsibe bele a magozott szilva,3-4 keverés…5 óra sütés 180fokon,természetesen cukor nélkül hiszen van a gyümölcsben elég. Probáljátok ki…megéri!

-Én jpbbat tudok, sütőben és lábasban. Először csak a szilvát kell beletenni, majd a cukorral összekeverve egyszer kell megkavarni.

– Én sem kevergetem , a sütőbe rakom , és 1 : egész éjszaka bent lehet és reggelre kész !

-Én ugy tudom, hogy alá öntjük az ecetet, és a cukrot csak a legvégén öntjük rá

– Én magas falú tepsibe kb 5 kilót teszek max fél kg cukrot ,és 3-4 órát a sütőben meg sütöttem és olyan lesz mintha az üstben készült volna végül üvegekbe teszem és egészen kemény lesz.

– Én sütőbe főzöm és nem teszek hozzá se ecetet, se cukrot, néha megkavarom és szépen ott fő,sül magába, ha megfelelően besűrűsödik, melegen üvegbe szedem és nátriumbenzonátát teszek rá. Nem csapja össze a sütőt!!!

Forrás: http://egyszerugyorsreceptek.com/szilvalekvar-kevergetes-nelkul/

Válasz

szilasi ilona üzente 1 hónapja

Liszt, víz, olaj és só – Ennyi hozzávaló kell csak ehhez a spanyol finomsághoz

A churros egy olyan finom desszert, melynek biztosan nem tudsz majd ellenállni. Nagyon egyszerű elkészíteni, és valószínűleg az összes hozzávaló megtalálható a konyhádban!

Szükség lesz egy csésze lisztre, egy pohár vízre, egy kevés olajra, és sóra. Forrald fel a vizet, majd öntsd hozzá az olajat. Egy tálban keverd el a sót, és a lisztet, ezután öntsd hozzá az olajos vizet. Jól dolgozd el a hozzávalókat, majd a keletkezett masszát tedd egy habzsákba. Egy sütőpapírra nyomd ki a kör vagy rúd alakú formákat. Vágd körbe a papírt annyi darabba, ahány formát készítettél, majd egyenként süsd meg őket forró olajban - írja a Twice.hu.

Sütőpapírral együtt tedd az olajba a masszát, amikor egy kicsit kezd szilárdulni, szépen le tudod választani a papírról. Még melegen szórd meg porcukorral, de tálaláskor kínálhatsz mellé dzsemet is.

http://blikkruzs.blikk.hu/konyha/liszt-viz-olaj-es-so-ennyi-hozzavalo-kell-csak-ehhez-a-spanyol-finomsaghoz/h1nslxt

Válasz

szilasi ilona üzente 2 hónapja

Ördöghal rizshalmon csípős szósszal recept

http://www.nosalty.hu/recept/ordoghal-rizshalmon-csipos-szosszal

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu