[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Margó kedves hoztam a egzotikus virágok növények kerti és virág magok Kurkuma és más növények Webshopjának a linkjét légyszi nyisd meg meg te is mint kertészeti klubvezető hasznosnak fogod ítélni .

Válasz

schrancz Erika üzente 11 éve

Köszönöm kedves Borika és János meg fogom nézni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ha érdekel a növény nálam a Barátság fogadóban a LINK gyűjteményben van a cím a kurkuma vásárlása üzlet címe linken képpel nem a virágüzleti fajta ez a fűszer valódi kurkuma 1800 ft 1 tö a linket ide hozom csak a Margónak kell kinyitni ,

Válasz

schrancz Erika üzente 11 éve

Vajon honnan lehet venni növényt, mert biztos hogy nyers állapotban minden
kiegészitő nélkül még hatásosabb.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

lehet kapni tasakban is bárhol mézzel biztos nem árthat igaz kicsit azért ki kéne próbálni mert azért harapós a kis huncut májbetegeket gyomorhurutos betegeknek nem jó ,

Válasz

Farkas Éva üzente 11 éve

énis vennék, de nemtudom mi a legjobb. és az gyomorra is jo?

Válasz

Farkas Éva üzente 11 éve

melyik kurkumát kell megvenni, én jobban szeretem a tiszta igazi dolgokat.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Most eszem esszük a kapszulákat de vettünk zacskósat is , ez a d vitaminos Herbáira termék 60 szem 1 hónap kedvező áru megfizethető Magyar,

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

örülünk a cikknek ámbár tudtam róla, de nem ilyen mélységig, persze a reklámozott svájci Medozán azért nem nyugdíjas ár kategória .inkább máshol mint pld in .... herb nél , érdemes rendelni .

Válasz

schrancz Erika üzente 11 éve

Én a derék- és forgó fájdalmaimra kurkuma + zöldkagyló kivonatú kapszulát
szedem, a hatás csodálatos. (bár ez nem a reklám helye, de segiteni szeretnék azoknak, akiknek hasonló problémájuk van) Kapható még a kurkuma tisztán
vagyis más összetevő nélkül. Próbáljátok ki. Én azelőtt gyógyszereket szedtem,
kevés eredménnyel, de ettől teljesen rendbejöttem.

Válasz

Egyed Józsefné üzente 11 éve

halmy Péter írta

A levelét frissen eszem,a gumóját is lehet,de éb leszárítom és porrá őrlöm :

Gyógy-curcuma, egy csodás fűszer az egészség védelmében
A sárga színű Curcuma hatóanyagát már régóta használják ételfestékként. Kevesen tudják azonban, hogy a kurkuma nem csak egy fűszernövény, hanem egy gyógynövény is, és a két növény nem egyenlő egymással. Az ételek fűszerezéséhez használt kurkumának a gyökerét használják fel, és számos jótékony hatással rendelkezik. A gyógy-kurkuma ugyanannak a növénynek egy változata, és a virágport használják gyógyászati célokra. Ez az utóbbi természetesen sokkal drágább és sokkal ritkább kincs, és a Curcumin-3 nevű vegyületet gazdagabb mértékben tartalmazza, mint a gyökér-kurkuma. A kurkumin készítményeket kapszulázva is magunkhoz lehet venni, fontos, hogy olyan készítményt válasszunk, amelyben piperin, azaz bors kivonat is van. A piperin ugyanis hatékonyabbá teszi a kurkuma jótékony hatásait, felmelegítve a sejteket, jobban befogadják a gyógyító növényi vegyületeket.
A kurkuma két kurkuminszármazékot tartalmaz. A kurkumin olyan polifenol, amely két egymáshoz kapcsolódó ferulsav-molekulából, kémiai nevén diferuloil-metánból áll. A kurkumin terápiás alkalmazása nagyon hasonló számos bioflavonoidéhoz, így a cianidinéhez. Egy kísérleti vizsgálatban (amely a Journal of the American College of Nutrition [Az amerikai táplálkozási kollégium szaklapja] című folyóiratban jelent meg) a kurkumin alkalmazása a kezelt állatok 68%-ánál megakadályozta a rák kialakulását. A kurkumin hatékony daganatellenes vegyület, amely a rákot a kezdeti és az előrehaladott fázisban is képes késleltetni – ugyanúgy, ahogy azt a cianidin és sok más bioflavonoid is teszi. A kurkumin emellett számos más hatásmechanizmus tekintetében is nagyon hasonló a flavonoidokhoz, mind antioxidáns hatását, mind a gyógyszereket metabolizáló enzimek, például a glutation-S-transzferázok stimulációját tekintve. Ugyanakkor növeli a májban és egyéb szövetekben a glutationszintet.

A kurkumin gyulladáscsökkentő hatását számos állatkísérleti modellben dokumentálták. Ennek két fő mechanizmusa a lipoxigenáz-aktivitás (a leukotrién-képződés) gátlása és erős antioxidáns hatása. Ez nem meglepő, hiszen a cianidin és sok más bioflavonoid is ugyanilyen mechanizmussal fejti ki erőteljes gyulladáscsökkentő hatását. Két tanulmány eredményei, melyben az arthritist és posztoperatív gyulladást kezelték kurkumin tartalmú kiegészítőkkel (kettős vakvizsgálat), igazolták a kurkumin terápiás hatékonyságát. Az alkalmazott adag 120 és 1200 mg/nap/fő volt.
A kurkumin és általában a flavonoidok kiegészítő gyógyászati alkalmazásának listája meglehetősen hosszú. Többek között az alábbiakat tartalmazza: a kémiai tényezők okozta májkárosodás elleni védelem, a vér lipidprofiljának javulása, a trombocitaaggregáció mértékének csökkentése, antimikrobás hatások, immunstimuláció.

A kurkuma az „élet fűszereként” ismert, amelyet az indiai konyha előszeretettel alkalmaz. Egyik hatóanyaga, a kurkumin erős antioxidáns. Éppen ezért napjainkban a kurkumin számos, a reumatoid arthritis kezelésére szánt gyógynövénykészítmény alkotórésze. Arthritisben szenvedő betegekkel elvégzett kettős vakvizsgálatokban a kurkumin szignifikánsan nagyobb mértékű javulást eredményezett, mint a receptre kapható nem szteroid gyulladáscsökkentő (NSAID) szer, a fenil-butazon. Tette ezt anélkül, hogy az utóbbinál megszokott mellékhatások jelentkeztek volna. A kurkuma a népgyógyászatban májbetegségekre már régóta alkalmazott szer, csökkenti a máj gyulladását, támogatja a májműködést és egyben hatékonyan kezeli az epebetegségeket is.
A kurkumin csökkenti a bélben lévő toxinok szintjét. A kurkumin kemoprotektív (vegyi anyagokkal szembeni védő) hatású, különösen azoknál, akiknek testnedveiben (nyálában) nincs szabadon keringő A-, illetve B-vércsoportra jellemző antigén (ezek az úgynevezett non-szekrétor egyének). A kurkumin ugyanakkor a bélrendszerben történő poliamin-szintézis hatékony inhibitora is. Lényeges kiemelni, hogy a kurkumin minden vércsoport számára hasznos és jótékony hatóanyag. A kurkumának számos jótékony hatása van. Erős antioxidáns, daganatellenes, gyulladáscsökkentő hatású vegyületeket tartalmaz, csökkenti az ornitin-dekarboxiláz (ODC) aktivitását, elősegíti a gyomor egészségének megőrzését, fokozza a mucintermelődést, gyomorvédő hatású, serkenti az emésztőenzimek termelődését és javítja a májműködést.

Válasz